Becséri Kitti visszavonult

2023.06.02. 16:08

Új az edző, szinte végleges a keret

Nem érte el célját, kieső helyen végzett a női kézilabda NB I/B-ben a Gárdony-Pázmánd NKK. Azonban a visszalépések miatt a 2023/2024-es idényben is a másodosztályban harcol a tóparti egylet, mégpedig az első tíz hely valamelyikéért.

Ferencz Balázs

Hamuth Lili marad a tóparton, hosszabbított Gárdonyban

Forrás: Kricskovics Antal

Az NB I/B 14. helyén végzett a Gárdony-Pázmánd NKK. A Pénzügyőr idény közben visszalépett a bajnokságtól, a Kecskeméti TE együttesét pedig megelőzték a tópartiak, de helyezésük alapján búcsúra kényszerültek volna. Azonban a kilencedik helyen végzett Algyő nem vállalja az NB I/B-t a továbbiakban, így legjobb kiesőként bennmaradt a Gárdony.

- Nagyon sok szerencsétlen véletlen is közrejátszott abban, hogy így szerepeltünk. Az első tízbe kerülés volt a cél a szezon előtt, úgy gondolom, ezzel a játékosállománnyal ott is lett volna a helyünk - vélekedett Bíró Tamás a Gárdony-Pázmánd NKK elnöke. - Kedvezőtlen volt a sorsolásunk, az első nyolc meccsből hetet olyan ellenféllel szemben vívtunk, melyek kiemelkedtek a mezőnyből. Nem sikerült bravúrt hozni, s letargiába esett a csapat. Nehezen tudtunk ebből felállni. Bíztunk abban, hogy az edzőváltás jó hatással lesz a csapatra. Virincsik Anasztázia mindent megtett, de hiányoztak a pontok. 

Nincs még két hete, hogy lezárult a bajnokság, de 13 játékossal már megállapodott a klub. Új vezetőedző dirigálja majd a csapatot a következő idényben: Guricsné Horváth Beáta a DKKA-t hagyta ott a gárdonyi invitálásra. A másodedző az előző idényt vezetőedzőként befejező Bacsi Mihály lesz, a kapusedző marad Sirina Irina, míg az erőnlétért Tölgyesi Előd felel majd.

Mindkét kapusát elvesztette a Gárdony-Pázmánd, Csatlós Csenge Szombathelyen, Kaffka Eszter Németországban folytatja. A házi gólkirálynő, Lukovics Boglárka Komáromba szerződött. Távozott az együttestől Bánfai Virág, Sárvári Krisztina, Bozsok  Dóra, Ragó Rebeka és Takács Cecília is. Rezneki Fanni az NB II-es együttesben szerepel tovább. A gárdonyiak rutinos, az NB I-ben is sok szezont töltött irányítója, Becséri Kitti visszavonult.

Bártfay Enikő, Ágoston Nóra, Hargitai Dorottya, Zámori Dorina, Hamuth Lili, Kukucska Viktória, Szűcs Noémi  és Kovács Dorina szerződést hosszabbítottak. Eddig a korábbi újvárosi szélső, Nemes Laura; a Vasas korábbi bal átlövője, Török Rebeka; valamint a Kecskemét erőssége, a liga góllövőlistáján 217 találattal második Berkes-Kaiser Melitta írtak alá. Visszatér a Tempótól az irányító Vernes Dorottya, míg kapusposzton a Budaörs csatában kettős igazolással játszó Bőle Maja jelenthet majd erősítést. A klub menedzsmentje még egy kapus és egy belső poszton bevethető játékost igazolna. 

A Gárdony-Pázmánd NKK július 17-én kezdi a felkészülést, a 2023/2024-es idényben az első tíz csapat közé pályázik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában