Remeklő atléták

2023.06.23. 19:57

Szabó Dániellel jutottak az európai elitbe

Európa-bajnoki címet szerzett az atléták divízió 2-es csoportjában a magyar csapat, s ezzel feljutott a kontinens legjobb nemzetei közé. A magyar csapatban eredményesen versenyzett az ARAK sprintere, Szabó Dániel is.

Ferencz Balázs

Szabó Dániel (balról a második) remek formában utazott Lengyelországba, hozzá is tett a bajnoki címhez

Forrás: MTI

Fotó: Radoslaw Jozwiak / Fotocrew

Óriási küzdelemben, izgalmas versenyben végzett a divízió 2-es atlétikai csapat Európa-bajnokság élén a magyar delegáció. Az Európa Játékok keretében rendezett háromnapos viadalon az ukránokkal vívott nagy csatát a magyar csapat. Szorgosan gyűjtögették a pontokat a mieink, köztük a móri születésű – a korábbi arakos, már a Honvéd színeiben versenyző – Takács Boglárkával, aki 100 méteren harmadik lett, a 4x100-as váltó tagjaként pedig a maximális 16 pontot zsebelte be.

A Móron nevelkedett Takács Boglárka (j2) harmadik lett 100 méteren
Fotó: Radoslaw Jozwiak / Fotocrew / Forrás: MTI


Az Alba Regia Atlétikai Klubot Szabó Dániel képviselte. A korábbi magyar bajnok sprinter a 4x100 méteres staféta tagjaként remekelt a MONDO-borítású lengyelországi pályán. Az Illovszky Dominik (BHSE), Boros Bence (Nyíregyházi Sportcentrum), Szabó Dániel (ARAK), Bundschu Patrik (Vasas) alkotta váltó 39.67 másodperces idővel lett harmadik.

Szabó Dániel (balról a második) remek formában utazott Lengyelországba, hozzá is tett a bajnoki címhez
Fotó: Radoslaw Jozwiak / Fotocrew / Forrás: MTI


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában