Ismét díjazták a legjobbakat

2023.06.19. 16:18

Remek hangulatú évzárót tartott a vármegyei futballszövetség (galéria)

Lezárta a 2022-23-as szezont a Fejér Vármegyei Labdarúgó Szövetség. Másfél órán át adták át a díjakat, érmeket, serlegeket.

Schneider Béla

Forrás: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

„Haladjunk” – jelezte az FVLSZ igazgatója, Schneider Béla, a társadalmi elnök, Bencsik István pedig bólintott. Másfél órán át zajlott a szezonzáró, az asztalok ismét rogyásig megteltek kupákkal, serlegekkel, érmekkel, labdákkal.  A megszokott, impozáns helyszínen, a MOL Aréna Sóstó vendégszektora alatti területen tartotta megszokott évzáróját a vármegyei fociszövetség. A köszöntőt Simon László főispán mondta, aki méltatta a csapatok küzdőszellemét, jelezte, az amatőr futball fontos szegmense továbbra is Fejérnek. A szövetség társadalmi elnöke, Bencsik István kiemelte, a nemrég zárult szezonban is nívós, sportszerű küzdelmek zajlottak, mindenkinek kellemes nyarat kívánt, valamint sok sikert az augusztusban rajtoló új idényben.  A szezont az igazgató, Schneider Béla értékelte, közölte, 13 000 játékengedélyt adtak ki, továbbá fontos, hogy egyéb eseményeken, a Bozsik Intézményi Programon további 5300 gyerek, a középiskolások Fair Play Cup névre hallható sorozatán pedig hatszáz tanuló kapcsolódott a rendezvényekbe, a megye lakosságának 4,4 százaléka vett részt az FVLSZ különböző eseményein. A sportvezető szerint ez rendkívül nagy szám, a futball továbbra is roppant népszerű.

Fejér futballjáért végzett munkája elismeréseként, bronz fokozatú díjban részesült Kéri József, az Iszkaszentgyörgy SE elnöke. Előbb az egyesület tagjaként dolgozott, majd 2008-tól, tizenöt éve elnökként tevékenykedik. Vezetése alatt az egyesület folyamatosan fejlődik, szerepeltek a megyei első vonalban, ahol negyedik helyen zártak, a 2011-12-es idényben, majd visszatértek a második vonalba, Hosszú évek óta a megyei harmadosztályban számítanak meghatározó együttesnek. Figyelnek az infrastruktúrára, közösségi teret hoztak létre, amely az edzéseken és a meccseken túl is összehozza a helyi sportbarátokat. A centerpálya mellett megépült egy műfüves kispálya, valamint füves, nagy edzőpálya is.

Az ezüst fokozattal Serhók Györgyöt díjazták, aki 1970-ben igazolt a Velencei Sportegyesülethez. Aktív pályafutása befejezése után hosszú ideig a klub öregfiúk együttesében szerepelt, immár 53 esztendeje szolgája a település és Fejér futballját, korábban dolgozott technikai vezetőként, szakosztályvezetőként, elnökként, vagy civil támogatóként. Díjazása túlmutat a személyes elismerésen, példát szolgáltat a helyi közösségeknek, értékteremtés tekintetében.

Az arany fokozattal Nagy György áldozatos munkáját ismerték el, aki a jelenben a Bicskei Torna Club Egyesület videoelemzőjeként tevékenykedik. Vésztőn kezdte a futballt 1966-ban, majd a Békéscsabai Előre színeiben mutatkozott be az NB I-ben. Bicskére 1975-ben került, amikor bevonult katonának, innen igazolták át a Bicskei Spartacus Egyesült megyei I-es csapatába. Dolgozott utánpótlás edzőként, a női futballistáknál, volt szertáros, gondnok, mindenes, közben elvégezte az alapfokú edzői, játékvezetői és középfokú sportszervezői tanfolyamot, 1991 óta folyamatosan videózza, archiválja a helyi sporteseményeket. Komoly érdemei vannak abban, hogy a városban egyre többen mozognak, sportolnak, egészségesen élnek.

Az év utánpótlás edzője Arany Tibor lett, aki a 2014-15-ös idényt megelőzően került játékosként a Sárosdi NKE csapatához. Beugróként lett edző, az első időszakban a többi szakvezetőnek segített. A következő bajnokságban már az U11-es és U13-s gárdát rá bízták, sikeresen szerepeltek a Bozsik-tornákon. A 2018-19-es szezonban az U16-os csapattal veretlenül lettek aranyérmesek, mindössze egyszer végeztek döntetlenre. Ezúttal - Dvéri Zsolttal együttműködve - zártak előkelő helyen az U19-es együttessel. Gardírozta az U7-es korosztályt is, valamint játékosként is visszatért a pályára, az egyesület második csapatában futballozott, együtt játszott a tanítványaival, bronzérmet szereztek a megyei III-as idényben.

AZ FVLSZ társadalmi elnöksége az év legjobb edzőjének Szabó Dánielt választotta. A fiatal szakember 2010 óta a Puskás-család tagja, edzőként végigjárta a szakvezetői ranglétrát, 2008-ban szerzett edzői végzettséget, négy évvel később az UEFA B, idén pedig az UEFA Youth B licenszet szerezte meg. Több mint egy évtizede a Felcsút SE utánpótlás csapatainál tevékenykedik, 2016-tól a PAFC harmadik csapatának szakmai irányítását végzi, három éve a megyei bajnokságban szereplő gárda mellett az akadémiai együttesek képzésében is részt vesz. Csapataival a megyei bajnokságokban rendre az élmezőnyben végez, a nemrég zárult szezonban magabiztosan nyerték a megyei II. osztályú bajnokság Thermovár Északi-csoportját.

Természetesen az Alba Liga, a Fair Play Cup és a megyei bajnokságok legjobbjait is köszöntötték. Végül a műsorvezető a lajoskomáromi ügyvezető, Mosberger Mátyás levelét olvasta fel - a csapat évzárója miatt a sportvezető nem volt jelen az évzárón -, amelyben a sportegyesület és a település nevében megköszönte az FVLSZ, az elnökség és a Fehérvár FC áldozatos munkáját. Egy hónapja a Sóstói Stadionban került sor a megyei kupadöntőre, közel 4000 néző előtt. Nagyszerű hangulatú derbin a Lajoskomárom együttese diadalmaskodott a Baracs gárdája felett. 

Szerző: Horog László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában