Már pótolták a hiányzó dokumentumokat

2023.06.16. 17:18

Nincs, de mégiscsak van klublicence az Albának

Mint kiderült, csupán technikai kérdés, hogy miért nem kapott klublicencet, vagyis indulási jogot a következő bajnoki idényre az Alba FKC női kézilabdacsapata.

Ferencz Balázs

Fotó: Kricskovics Antal

Mint ahogy azt korábban megírtuk (https://www.feol.hu/helyi-sport/2023/06/nem-kapott-licence-t-az-alba-fkc), a Magyar Kézilabda Szövetség első körben nem adott klublicencet az NB I-ben hetedik helyen zárt Alba Fehérvár KC-nek. 

A döntés ellen június 22-ig nyújthatnak be fellebbezést az érintett klubok, azonban péntek délután kiderült, a fehérváriak ezt már korábban megtették.

Balássi Imre, a Köfém SC elnöke jelezte: van licence a klubnak
Fotó: Fehér Gábor


– Rendben van a klublicencünk. Június másodikán már pótoltuk a hiányzó dokumentumokat, vagyis benyújtottuk a fellebbezést – tisztázta a helyzetet megkeresésünkre reagálva Balássi Imre, az Alba FKC-t versenyeztető Köfém SC elnöke. A klub első embere hozzátette, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség a május 31-i állapotok szerint döntött a klublicencekről. – Május 31-én tényleg nem volt az Alba FKC-nek klublicensze, azóta ez a helyzet rendeződött. Mivel hivatalból húsz nap a határozathozatalra szabott idő, így csak június 20-a után hirdeti ki az MKSZ az új határozatot.

Vagyis mégsincs bajban a fehérvári női kézilabda, továbbra is az élvonalban küzdhet az együttes.

Az FKC a nyáron új vezetőedzővel, a legutóbb Érden ténykedő Horváth Rolanddal kezdi meg a felkészülést a 2023/2024-es idényre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában