Káprázatos szilasi siker

2023.06.13. 16:35

Megharcoltak az ezüstért a srácok

Hatalmas bravúrt vittek véghez a mezőszilasi Németh László Általános Iskola kézilabdás fiai: az országos Diákolimpián ezüstérmet szereztek.

Ferencz Balázs

Az ezüstös szilasi kézilabdacsapat

Forrás: László Általános Iskola

Három sportág, a kézilabda, a röplabda és a kosárlabda III. korosztályos képviselői versengtek Békéscsabán és Gyulán, hogy eldöntsék, mely iskola növendékei a legjobbak. A Diákolimpia sorozatában egészen az országos döntőig verekedte magát a mezőszilasi Németh László Általános Iskola fiú kézilabdacsapata. Az együttes előbb a Kecelt 18-13-ra verte, majd a Csurgót 31-11 arányban lépte le. A csoport harmadik összecsapásán a tatabányaiakkal 20-20-as döntetlent ért a mezőszilasi gárda, s elődöntőt vívhatott. A Komló ellen óriási küzdelemben nyertek a szilasiak, s a fináléba léptek. Ahol az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola erősebbnek bizonyult, így a mezőszilasi legények ezüstérmet szereztek. 

A torna legtechnikásabb játékosa és legjobb kapusa is a Fejér vármegyeiek közül került ki. Előbbi díjat Závodi Botond, utóbbit Fekete András vehette át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában