Foci

2023.06.04. 19:16

Másodjára a Kozármisleny örülhetett

A Merkantil Bank Liga NB II-es indulási jogáért vívott párharc második, mindent eldöntő összecsapásán az Iváncsa KSE csapata háromgólos vereséggel zárt a HR-Rent Kozármisleny ellen, amely így megőrizte másodosztályú tagságát.

Káldor András

Ekkor még teljesen nyitott volt a továbbjutás kérdése

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Ünnepelni készültek az iváncsai szurkolók, mindössze kilencven perc választotta el kedvenceiket, hogy beváltsák talán soha nem remélt álmukat. A település immár kétszeres NB III-as bajnokcsapata osztályváltásban, azaz abban bízott, hogy ősztől az NB II-ben szerepelhet. Ahogyan arra korábban számítani lehetett táblás ház fogadta a feleket, a vendégeket is legalább ötven drukker kísérte el a sorsdöntő találkozóra.
A Kozármisleny kezdeményezett többet az első húsz percben, kísérleteik azonban rendre a kapu mellett landoltak. A 12. percben aztán Vogyicska Balázs labdájával Kosznovszky Márk tört kapura, 10 méterről megküldött lövése alig kerülte el Varga Ádám ketrecét. Majd a 28. percben a rendkívül agilis vendégek igen közel kerültek ahhoz, hogy átvegyék a vezetést, Turi Tamás átadása után Vogyicska jobb alsóba tartó lövése játékostársa, a korábbi csákvári gólzsák, Daru Bence lábáról pattant a kapufára, de ezt a labdát már ki tudták vágni a védők a mezőnybe. A 35. percben góllá érett a mislenyi nyomás, egy jobboldali beadás Darut találta tisztán, a támadó 10 méterről pedig a hálóba fejelt, 0-1. Nincs mit tagadni, jól jött a szünet a hazaiaknak, akik visszafogott teljesítménnyel rukkoltak ki az első negyvenöt percben.  
A pihenő után Nyul Krisztián előtt adódott egyenlítési lehetőség, de egy élesen a kapu elé belőtt labdából nem tudott betalálni a hátvéd. A 61. percben viszont jött az újabb „fekete leves”, Kosznovszky Daruhoz továbbított, aki 11 méterről a bal sarokba lőtt, 0-2. A folytatásban ugyan Madarász Bence beadásából a kék-fehérek kapujába került a labda, ám Berke Balázs les címén nem adta meg a gólt. Az osztályozón nincs VAR! A hajrában Kercsó Bence szabadrúgása egy vendégvédő kezére pattant, de Berke erről nem vett tudomást, és továbbot intett. A 90. percben végképp eldőlt a párharc, Bor Dávid 20 méteres szabadrúgása talált utat az Iváncsa kapujába, 0-3.  

A HR-Rent Kozármisleny rutinosan lehozta a találkozót, és ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy jobban koncentráltak a kapu előtt, és több helyzetet dolgoztak ki.

Jegyzőkönyv:

Iváncsa KSE - HR-Rent Kozármisleny 0-3 (0-1)
Iváncsa, 1100 néző
Vezette: Berke Balázs (Szert Balázs, Szalai Balázs)
Iváncsa KSE: Varga Á. – Madarász B., Aradi, Nyul, Jova B. – Suszter (Barta, 62.), Horváth B. (Fehér, 62.), Kercsó (Nagy-Kolozsvári, 89.), Vallejos (Sili, 55.) – Kovács S., Bányai P. (Salacz M., 89.). Vezetőedző: Tóth András
HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Gajág, Várkonyi, Turi – Nagy E. (Tölgyesi, 46.), Kirchner (Bartha, 63.) – Vogyicska Balázs (Gránicz, 72.), Kosznovszky, Beke P., Kun B. (Bor, 72.) – Daru (Károly, 80.). Vezetőedző: Márton Gábor 

Gól: Daru (35., 61), Bor (90.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában