Egy távozó

2023.06.30. 14:48

Két magyar válogatott játékos a Volánban

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata bejelentette, hogy Bartalis István és Andrew Sarauer szerződést hosszabbított, míg Erdély Csanád nem marad a kék-fehéreknél, külföldön folytatja pályafutását.

Beke Zsombor

Erdély Csanád elhagyja a Volánt

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt hetekben a fehérvári szurkolókat lázban tartotta, hogy mi lesz a három alapember sorsa a Volánnál. A három nyitott kérdés eldőlt, két játékos marad, egy elhagyja Székesfehérvárt. Bartalis István 2020-ban tért haza a kék-fehérekhez, azóta kulcsjátékosa a Volánnak és a magyar válogatottnak, utóbbi színeiben az A-csoportos világbajnokságon nyolc pontot szerzett. 

– A világbajnokság után sok megkeresést kaptam, a családommal sokáig gondolkoztunk, hogy merre is mennénk, melyek azok a helyek, ahova szívesen elköltöznénk együtt. Végül azonban átgondoltuk, hogy Székesfehérváron szeretnénk maradni, most egy egy-kétéves kitérő nem lesz opció. Most kétéves szerződést írtunk alá, hosszabb távon is itt képzeljük el az életünket. Itt szeretném befejezni a karrierem, ahol először húztam korcsolyát életemben – mondta Bartalis a klub honlapjának.

A magyar válogatott centere mellett a rutinos Sarauer Andrew is marad a Hydro Fehérvár AV19 gárdájánál. A 38 éves „Sarzy” az előző szezonban 54 találkozón 19 pontig jutott, a több mint 500 osztrák bajnokival rendelkező támadó tizedik szezonját kezdi majd meg a Raktár utcában.

Nem marad a Volánnál Erdély Csanád, a válogatott alapembere 2011-ben érkezett a királyok városába, a 2015/2016-os USHL-es idényt leszámítva végig a Fehérvár erőssége volt. Kilenc szezon alatt több mint 400 mérkőzést játszott az ICEHL-ben, 235 pontot termelt. 

– Úgy érzem, most jött el az idő, hogy külföldön is kipróbáljam magam. A világbajnokság után adódott egy olyan lehetőségem, ami igazán felkeltette az érdeklődésemet, így azt az ajánlatot fogadtam el. Ugyanakkor óriási köszönettel tartozom a fehérvári klubnak az elmúlt évekért, azokért a profi szezonokért, amit itt játszhattam – nyilatkozta a távozó Erdély Csanád.

 

A Hydro Fehérvár AV19 jelenlegi kerete:

Kapusok: Olivier Roy, Horváth Dominik
Hátvédek: Stipsicz Bence, Tim Campbell, Josh Atkinson, Henrik Nilsson, Gleason Fournier, Vokla Roland, Kiss Roland, Markus Phillips
Támadók: Hári János, Anze Kuralt, Mihály Ákos, Vértes Nátán, Ambrus Gergő, Ambrus Csongor, Németh Kristóf, Terbócs István, Magosi Bálint, Guillaume Leclerc, Daniel Leavens, Tim McGauley, Pascal Laberge, Bartalis István, Andrew Sarauer.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában