Batik az év csapatában

2023.06.07. 12:00

Felcsúti elismerések, Sinka Napsugár az év felfedezettje

A bajnokságok végeztével a ligák megválasztják az adott évad legjobbjait. Nincs ez másképp ebben az évben sem, a Rangadó díjátadón a Puskás Akadémia játékosa, Sinka Napsugár lett az év felfedezett a női ligában, míg a Nemzeti Sport Batik Bencét, a PAFC NB I-es csapatának játékosát az év csapatába jelölte.

Beke Zsombor

Sinka Napsugár (fehérben) lett az év felfedezettje

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Sinka mindössze 16 éves csak, de a Puskás Akadémia alapembere volt a 2022/2023-as szezonban a Simple Női Ligában. A bajnokságban 21 találkozón 17-zer kezdőként kapott lehetőséget, a bizalmat pedig hat góllal és gólpasszokkal hálálta meg.

– Hatalmas megtiszteltetés, szeretném megköszönni mindenkinek, aki rám szavazott. Elsősorban szüleimnek és edzőimnek vagyok hálás, nélkülük nem állhatnék itt. Nagyon hosszú szezon volt, mélypontokkal, hiszen elvesztettük a kupadöntőt és a harmadik helyet. De ez nem nagy probléma, mert fiatalok vagyunk, és sok időnk van még trófeákat nyerni. Az apróbb dolgokból is építkeznünk kell. A csapat jó egységet alkot, jó kémia alakult ki köztünk. A rutinosabb játékosok folyamatosan segítenek, mindig biztatnak, minden meccsre úgy mentünk fel, akár a Fradi vagy az MTK ellen is, hogy mindenképp nyernünk kell – nyilatkozta a a fiatal játékos az M4 Sportnak.

A férfiak felé is jutott elismerés. A Puskás Akadémia NB I-es csapatának alapembere, Batik Bence a Nemzeti Sport bajnoki évadban adott osztályzatok alapján készült játékosrangsorában a középső védők között második lett. A csatárok között a 18 éves Gruber Zsombor negyedik lett.
Az idény csapata a Nemzeti Sport osztályzatai alapján: Dibusz Dénes (FTC) – Kusnyír Erik (DVSC), Batik Bence (PAFC), Szalai Gábor (KTE), Eldar Civic (FTC) – Windecker József (Paks), Vágó Levente (KTE) – Kristoffer Zachariassen (FTC), Banó-Szabó Bence (KTE), Adama Traoré (FTC) – Varga Barnabás (Paks).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában