Szombaton Montenegro, kedden Litvánia az ellenfél

2023.06.16. 18:44

Európa-bajnokságra hangol a válogatott

Szombaton 18 órakor Montenegro ellen folytatja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott.

Ferencz Balázs

Dibusz Dénes (balra), Lang Ádám (b2, hátul) és Csoboth Kevin (jobbra) is ismerkedtek a podgoricai stadionnal péntek este

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

Marco Rossi együttese egész héten Telkiben edzőtáborozott, majd pénteken kora délután elutazott Podgoricába, ahol Montenegro vendégeként kemény fellépés vár rá. 

A csapathoz a hét elején csatlakoztak a távolról hazatért légiósok, Ádám Martin, Szalai Attila és Gazdag Dániel, azonban a hét elején még nem edzettek. A keret pénteken délelőtt még együtt dolgozott a telki edzőközpontban, aztán elutazott a csapat a csata helyszínére.

– Játszottam már Montenegró ellen idegenben, abból a mérkőzésből kiindulva kemény csatára számítok Podgoricában. Nem szabad átvennünk a hazaiak játékstílusát, de a párharcokban fel kell vennünk velük a versenyt, jó döntéseket kell hoznunk, és akkor elhozhatjuk a három pontot – fogalmazott a Montenegro elleni összecsapásról Lang Ádám, a Vidi korábbi védője, az Omonia Nicosia jelenlegi játékosa.

A fehérvári Főnix FC-ben nevelkedett, majd nem is oly rég még a MOL Fehérvár FC-ben epizódszerepeket kapó Csoboth Kevin két válogatottbeli meccsen van túl.

– Örülök, hogy ismét meghívót ért az eddigi teljesítményem, de nem akarok itt megállni, meccsről meccsre többet szeretnénk mutatni magamból a válogatottban, és majd Újpesten is. Mindkét előttünk álló meccs nehéz lesz. Montenegróban nagy küzdelem várható, ellenfelük minden labdáért foggal-körömmel fog küzdeni. Koncentráció, fegyelem, csapategység – ez a három összetevő kell a győzelemhez – fogalmazott Csoboth az mlsz.hu-nak. 

A magyar labdarúgó-válogatott a montenegrói túrát követően június 20-án, kedden 20.45-kor Litvánia nemzeti együttesét fogadja a Puskás Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában