11 évig játszott Fehérváron

2023.06.26. 12:05

Elhagyhatja a Vidit a válogatott védő

Értesüléseink szerint távozik a Fehérvár FC kötelékéből a zöld-foki szigeteki válogatott hátvéd Ianique dos Santos Taveres, azaz Stopira.

Ferencz Balázs

Stopira 11 évig volt a fehérváriak játékosa

Forrás: Nemzeti Sport

Június 30-án jár le Stopira szerződése a Fehérvár FC-nél, s értesüléseink szerint a felek nem hosszabbítottak. Így 11 esztendő után elhagyhatja a piros-kékeket a sokat látott, 35 éves védő.

Stopira a portugál Feirense alakulatától igazolt Székesfehérvárra 2012 nyarán, 24 évesen. A széleken és a belső védő posztokon is bevethető védő gyorsaságával, jó fejelőkészségével és odaadásával hívta fel magára a figyelmet a Vidiben.

Két bajnoki címet nyert a Videotonnal, Magyar Kupa-győzelemnek is örülhetett. A városban élt családjával együtt.

A fehérvári együttesben 22-es mezszámot viselő Stopira 348 tétmérkőzésen szerepelt a Vidiben, 265 NB I-es meccsen 22 gólt szerzett és 22 asszisztot jegyzett. 

A Zöld-foki Köztársaság válogatottjának meghatározó játékosa a mai napig, 56 találkozón 3 gólt szerzett.

Stopira 22 bajnoki gólt szerzett és 22 gólpasszt osztott ki a Vidi 22-es mezében
Fotó: Koncz Márton / Forrás: Nemzeti Sport

A Fehérvár FC együttesét Stopirával együtt már tízen hagyták el a nyáron. Kovácsik Ádám, Marcel Heister, Artyem Sabanov, Nego Loic, Kojnok Zsolt, Jevhen Makarenko, Alef, Peter Pokorny, és Claudiu Bumba is távozott. 

A kölcsönből visszatérő Zeke Márió és Kovács Bence érkezett a kerethez, valamint a Vidi szerződtette a Puskástól távozó válogatott kerettag védőt, Spandler Csabát, valamint a francia középpályást, Franck Bambock-ot.

A fehérváriak első felkészülési mérkőzésüket szombaton 17.30-kor a DAC ellen vívják hazai pályán, de zárt kapuk mögött.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában