Közgyűlést tartottak a volánosok

2023.06.08. 17:45

Elfogadták a beszámolót a sportklub gazdálkodásáról

Évi rendes közgyűlését tartotta az Alba Volán Sportclub, amelyen egyhangúlag elfogadták a beszámolókat, a klub 2022-es gazdálkodásáról, az idei évre vonatkozó költségvetési tervről, valamint az ellenőrző bizottság jelentése kapcsán sem volt ellenszavazat.

Horog László

Tóth István egyesületi elnök, Vörös Zsuzsanna, az öttusázók, valamint Botos Zoltán, a sportlövő vezetője

Fotó: Horog László / FMH

A szakosztályok képviselőit a sportkör elnöke, Tóth István köszöntötte, elmondta, nehéz idők járnak, előbb a pandémia, aztán a gazdasági válság kapcsán, az energiaárak az egekbe szöktek, amelyek új feladatok elé állították az Alba Volán SC-t is. De takarékos gazdálkodással sikerült orvosolniuk a problémákat, ahogy eddig, ezúttal is előre tekintenek. Tovább húztak a nadrágszíjon, az egyesület első embere megjegyezte, szívből reméli, nyugodtabb esztendők következnek, a megszokott eredményekkel, sikerekkel.    

Az öttusázók szakosztály-igazgatója, Vörös Zsuzsanna elmondtam, 2022-ben az első félév válogatóversenyei alapján tíz volános versenyző került be a különböző korosztályos válogatottak vb és Eb indulói közé. Július 5-én Krakkóban rendezték az U17-es Eb-t, amlyen Mészáros Márton élete első válogatott viadalán 26. lett. Pár héttel később, Kairóban, a felnőtt vb-n egyéniben Demeter Bence 8. lett, csapatban pedig ezüstérmes. „Az egyéniben előbb végzett volna, azonban a lovaglás után 10 pontot levontak tőle, mert elfelejtette megsimogatni a célba érkezés után a lovát. Ezt a szabályt sok más megszorítással együtt, nemrég vezették be. Mentségére lehet mondani, hogy a simogatásra nem volt sok ideje, ugyanis gyorsan el kellett hagyni a lovas pályát, mert a verseny pörgetése miatt már a következő lovas bent volt az arénában. Ez a 10 pont levonás - utólag számolva - érembe került, annyira szoros volt a verseny.”

Az utánpótlás számára rendezett kontinensviadalokon jól teljesített Csák Milán, Gyugyi Laura, Gyarmati Lili, Walthier Laura. Tavaly szeptemberben Fehérváron rendezték a felnőtt Európa-bajnokságot, ahol Demeter Bence egyéniben 6., csapatban pedig aranyérmes lett. A férfi váltóban lehetőséghez jutott Tamás József, aki 6. pozícióban zárt.  A 2023-as esztendőre vonatkozóan év elejére a nemzetközi szövetség összeállított – immár az új versenyszámot, az OCR-t – is tartalmazó sorozatot, amelyen a Volán Fehérvárt az U15-től a junior korosztályig nyolc versenyző képviseli: Szécsi Nemere, Králl Dóra, Mészáros Márton, Gyarmati Lili, Jassó Zalán, Gyugyi Laura, Tárkányi Zsombor, Csák Milán.

Az idei év elején, a fővárosi, fedett pályás viadalon két sportoló harcolta ki, hogy tovább csatározzon a Felnőtt Európai Játékok, valamint a felnőtt vb-n való indulásért, ami már a 2024-es olimpiai kvóta megszerzésért zajlik. A május elején bonyolított budapesti világkupa-verseny után a szövetségi kapitány három férfi versenyzőt emelt ki, közöttük van Demeter Bence is. Ő már biztos induló a Krakkóban megrendezésre kerülő Európai Játékokon, ahol nyolc kvótát ki a 2024-es párizsi, nyári, ötkarikás játékokra. Vörös Zsuzsa szerint Tamás József majd a világbajnokságon, Bathban juthat szerephez.

A sportlövők vezetője, Botos Zoltán elmondta, a tavalyi évet a negatív tendenciák ellenére eredményesen zárták, pénzügyi nehézségeikre megoldást jelentett a Magyar Sportlövő szövetség és a város támogatása. Ahogy tavaly, idén is biztosítani tudják versenyzőik számára a megfelelő edzési és versenyzési feltételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában