Győzelem

2023.06.20. 22:45

A vártnál talán nehezebben, de nyert a magyar válogatott

Az Európa-bajnoki selejtezők harmadik körében a magyar labdarúgó-válogatott Litvániát fogadta kedd este a Puskás Arénában.

Beke Zsombor

Szoboszlai Dominik aktívan játszott

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A mieink az első két fordulóban nem nyújtottak rossz teljesítményt, már ami a gyűjtött pontokat illeti. Bulgáriát magabiztosan 3-0-ra verte Marco Rossi együttese, míg szombaton Montenegróban egy pont jutott a mieinknek. Utóbbi találkozón azért a játék, elsősorban a támadófutball akadozott, de az egyik csoportrangadón idegenben nem tragikus a gólnélküli döntetlen. Két kör után a hibátlan szerbek mögött második helyen állt Magyarország. A litvánok sem szabad lebecsülni, erre intő jel volt, hogy a bolgárok ellen döntetlent játszottak.

– Világos, hogy a keddi mérkőzést meg kell nyerni! Magam is kötelező feladatnak érzem ezt. Első perctől mondjuk, a célunk nem más, mint egyenes ágon kijutni az Európa-bajnokságra. Attól függetlenül, hogy milyen stílust játszik az ellenfelünk, mi szépen, vagy kevésbé szépen játszunk – a lényeg, a három pont megszerzése. Kemény, harcos csapat lesz az ellenfelünk, amely a legutóbbi selejtezőjén Bulgária ellen a mérkőzés döntő részében emberhátrányban futballozott, mégsem kapott ki. – mondta Marco Rossi a találkozó előtt a Nemzeti Sportnak.

Az olasz tréner három helyen frissített a kezdőcsapaton, Lang Ádám helyett Botka Endre került a védelem jobb oldalára, Ádám Martin helyét Varga Barnabás vette át a csatársorban, míg Gazdag Dániel Bolla Bendegúz pozícióját foglalta el. 

Magyar labdabirtoklással és litván letámadással kezdődött el a találkozó, majd Botka fejelte hátra kissé röviden a labdát Dibusznak, de szerencsére a kapus résen volt. A hetedik perc környékén aztán két jól begyakorolt pontrúgás után veszélyeztettek a hazaiak, sajnos egyik kísérlet érintette a hálót. Először Gazdag fejelt 13 méterről, majd egy szögletet követően Szalai helyzeténél védett Gertmonas. Lendületbe jöttek a mieink, Gazdag volt ismét aktív, de lövése fölé szállt. Egyre nagyobb fölénybe játszottak Marco Rossi fiai, Varga közelről még fölé célzott, de a 27. percben Szoboszlai távoli löketénél Gertmonas bravúrjára volt szükség, pedig a több mint hatvanezer magyar szurkoló bizonyos része már látta lelki szemei előtt a labdát a hálóban kikötni. A 32. percben megtört a jég, a magyar gólkirály beköszönt, Szalai beadását nem tudta kezelni a litván védelem, egyikőjük luftot rúgott, Varga Barnabás pedig köszönte szépen és közelről nem hibázta el a lehetőséget, 1-0. Nem vettek vissza a magyarok, a félidő hajrájában Szoboszlai szabadrúgása találta telibe a kapufát.

A második félidőt sem kezdte takaréklángon a magyar válogatott, Varga ugatta ki Gazdagot, aki egy védővel a nyakán lőhetett tizenkét méterről, Gertmonas sajnos kitolta az alsó sarokba tartó labdát. A labdabirtoklási fölénye továbbra is megvolt Magyarországnak, de nem volt folyamatos a játék, a két kapu előtt nem igazán akadtak komoly lehetőségek. Ez alól talán kivétel volt Sallai fejese, de kimaradt a helyzet. Szépen csendben csordogált a mérkőzés, majd a 73. percben Kleinheisler szerzett labdát, de lövését blokkolták a védők.

A hajrában próbálkoztak a litvánok, de a 84. percben eldőlt minden nyitott kérdés, Sallai a tizenhatoson kiívülről hatalmas lövést eresztett meg, a labda pedig a jobb felsőbe kötött ki, 2-0. 

A vártnál talán nehezebben, de nyert a magyar labdarúgó-válogatott, így behúzta a kötelező győzelmet a litvánok ellenében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában