Le kell vonni a következtetéseket

2023.05.28. 18:30

Székesfehérvár polgármestere is megszólalt a Vidi bennmaradása kapcsán

Bár a Mol Fehérvár FC – a Puskás Akadémia győzelmének is köszönhetően – végül bennmaradt az NB I-ben, a teljesítményre senki sem lehet büszke a klub háza táján. A Vidi „sikere” kapcsán, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, a csapat egyik szurkolója is megszólalt a közösségi oldalán.

Beke Zsombor

Nem sokon múlott a bennmaradás...

Forrás: Dömötör Csaba / NSO

A Vidinek az izgalmak elkerülése végett az utolsó fordulóban annyi lett volna csak a dolga, hogy a biztos kieső Vasas otthonában begyűjti a három pontot. A Fehérvár azonban az idei formájának megfelelően ezt nem hozta, egy szenvedős mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett, így maradtak izgalmak a végére is. Szerencsére a PAFC az utolsó percekben megverte a Honvédot, így a Vidi bennmaradt. A csapatnak nyáron meg kell újulnia, hiszen ilyen háttérrel nem a kiesés ellen, hanem minimum a dobogóért kellene küzdenie. Az első osztályú tagság megőrzése kapcsán Facebook-oldalán megszólalt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is. 

– Bent maradtunk... Jellemző persze, hogy tegnap sem sikerült nyerni idegenben, így ez is más csapatokon múlt. "Jobb elfelejteni!" - szokták ilyenkor mondani. Én azonban úgy vélem: ne felejtsük el! Rengeteg tanulsága van ennek az idénynek, ahogy a mögöttünk lévő éveknek is. Bajnoki címek, kupagyőzelmek és nemzetközi sikerek után 4 éves lejtmenet, majd az idei totális csőd. A döntéshozók tartoznak a szurkolóknak. Elsődleges kötelességük levonni a következtetéseket: Adott a pénz, adott a stadion, kiváló infrastruktúra és lehetőségek. Az elkötelezettség, a szív, szakértelem és legfőképpen a jó gazda gondossága azonban évek óta hiányzik. Most kapott a klub egy esélyt, hogy ne felületes, hanem drasztikus, az alapokat is érintő változások legyenek. Ráadásul a legnagyobb megaláztatást elkerülve ezt a teljes újratervezést az első osztályban maradva lehet elindítani. Egyértelmű célok kellenek, ezekhez tartozó szakmai irányok, időben meghozott döntések, teljesítménytől függő játékos jövedelmek, sikerre éhes játékosok, valódi profizmus, valamint a szurkolók folyamatos, őszinte tájékoztatása. Mindezt valódi szándék, és következetes akarat tudja megteremteni. Meglátjuk, hogy így lesz-e. Mi, szurkolóként csak reménykedni tudunk, hogy képes lesz megújulni a klub és sikerül visszatérni a korábbi sikerek útjára. Hajrá, Vidi! – fogalmazott szurkolóként a királyok városának első embere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában