Lajoskomáromba vándorolt a kupa

2023.05.17. 21:00

Remek hírverése volt a focinak a vármegyei kupadöntő (galéria)

A sorozat történetében először adott otthont MOL Aréna Sóstó a 2022-2023 évi Fejér Vármegyei Kupadöntőnek. A Lajoskomárom SE és a Baracs SE együtteseinek találkozóját a rutinosabb vármegyei I. osztályú lajosiak nyerték.

Káldor András

A boldog lajoskomáromi csapat a kupával

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Baracs SE – Lajoskomárom SE 0-2 (0-1)
MOL Aréna Sóstó, 3900 néző
Vezette: Góbi Soma Gábor (Burján István, Trosztmir Márton)
Baracs: Vaszócsik (Tóth N.) – Palkó, Rózsahegyi, Kiss N. (Hepp), Badi - Takács T., Mészáros S., Szurma (Nagy E.), Huber, Prókai (Deli) - Balogh D. (Áldott). Vezetőedző: Körmendi Zsolt
Lajoskomárom: Deák – Vadászi, Varga F., Orosz (Rózsás), Dudar E. – Csörgei (Fuzik), Gergye, Pákozdi, Kövecses (Labossa), Klein – Victor (Németh Á.). Vezetőedző: Dopuda Igor
Gól: Pákozdi (17.), Rózsás (79.)

Megkönyörült az időjárás a finálé résztvevőin, ha nem is enyhe, de legalább csapadékmentes égbolt fogadta őket – igaz a hőmérő higanyszála alig kúszott 13 fok fölé.
16:13-kor először a Lajoskomárom csapata érkezett meg a bemelegítéshez, majd a baracsi gárda is birtokba vette a gyepet, őket nagy üdvrivalgással köszöntötték sípokkal, dobokkal felszerelkezett szurkolóik. Amúgy mindkét településről sűrű sorokban jöttek a szimpatizánsok, és szép lassan a kezdő sípszóra megtelt stadion fő lelátója.
Rögtön a 2. percben kecsegtető helyzetet puskázott el a Lajoskomárom, Varga Ferenc balról beívelt szabadrúgását Vadászi Bence durrantotta keresztben a kapu mellé. Innentől megpróbálta átvenni a játék irányítását a Baracs, némileg többet pattogott a labda ellenfele térfelén. Majd a 13. percben Balogh Dávid kapott elismerő tapsot a baracsi drukkerektől, de fejesét könnyedén hárította Deák Zala. A 17. percben Victor Michel baloldali beadását Pákozdi Tamás senkitől sem zavartatva fejelte 5 méterről a hálóba, 0-1. A 34. percben egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Baracs, Prókai Normann István szabadrúgását Rózsahegyi Gábor fejelte centikkel mellé.
A szünet után rendkívül taktikus játékkal indított a Lajoskomárom, jól zárták le a területeket, és egyre érezhetőbb fizikai fölénybe kerültek. Ettől függetlenül riválisuk nem adta fel, és próbáltak a védelmük mögé kerülni, így az 56. percben Huber Balázs labdájából Balogh D. alig lőtt a jobb kapufa mellé. Ezt követően Prókai egy kóbor labdát vágott kapura, de Deák bravúrral mentette szögletre. Ahogy telt az idő egyre több lett az apró hiba, és ez igencsak tördelte a folyamatos játékot. A lajosiaknak érthetően nem volt sürgős, míg a Baracs sem tudott igazán pontos játékkal kirukkolni. Aztán a 79. percben egy igen formás akció végén Rózsás Dániel 17 méterről, jobbról egy jól eltalált lökettel kilőtte a felső sarkot, 0-2. Ezzel lényegében el is lőtte mindkét csapat a puskaporát, a Lajoskomárom története során először ünnepelhetett kupagyőzelmet! 

A díjakat Schneider Béla az MLSZ Fejér Vármegyei igazgatója, Bencsik István a Fejér Vármegyei Labdarúgó Szövetség társadalmi elnöke, valamint Varga Gábor országgyűlési képviselő adta át a résztvevőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában