Rögbi

2023.05.02. 10:59

Nemzetközi meccsek a Köfém pályán

A Budapesti Medvék kérésére a Köfém pályán rendezték a nemzetközi kuparendszerben az 5 Cities Women 7’s Rugby Tournament sorozatának következő állomását, melyben az Esztergomi Vitézek, a Budapesti Medvék, az Exiles MTK, és a Donau (Ausztria) csapatai versengtek az első helyért.

Káldor András

A teljes női mezőny a mérkőzések után

Fotó: Hídvégi János Gábor

Ez a nemzetközi torna még 2004-ben Székesfehérvárról indult, többek között a Fehérvár Rugby Club egyik kezdeményezője volt, majd többször meg is nyerte a különböző országokban rendezett nyolc fordulós kupatornát.

Jelenleg anyagiak híján nem tudnak azonban részt venni a nemes megmérettetésen a fehérváriak. Nem úgy a kiváló játékosai! A klub szinte valamennyi játékosát a kiírás szabályai szerint kölcsönadta. A Medvéknél szerepel Kiss Virág, Takács Kata, Völgyi Virág, Barna Dorisz Napsugár. Az Esztergomi Vitézek csapatát erősíti Oláh Dorottya (2023. év legjobb női játékosa cím birtokosa), valamint Jakubecz Lili, aki 2022-ben a legjobb U18-as játékos lett, és látványos céljainak örülhetett a szépszámú, legalább 150 főnyi fehérvári közönség.
A torna végeredménye: 1. Donau (Ausztria – Bécs), 2. Esztergomi Vitézek, 3. Budapesti Medvék, 4. Exiles MTK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában