Sima győri siker

2023.05.14. 20:09

Nem tudott tíz alá benézni az FKC Győrben

Az NB I. Női kézilabdaliga 24. fordulójában az Alba Fehérvár KC a Győri Audi ETO vendégeként lépett pályára.

Beke Zsombor

Afentaler Sárán nem múlott, hat gólt szerzett

Forrás: Nagy Norbert / FMH Archív

A találkozó kapcsán a realitás talaján maradva sokban nem reménykedhetett az FKC, hiszen az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes ETO nem nagyon szokott botlani a magyar pontvadászatban (FTC elleni derbik kivételével), a győriek ráadásul nagy erőkkel szülnek már a budapesti BL Final Fourra. A mérkőzést Utasi Linda találata nyitotta meg, ekkor vezetett utoljára Józsa Krisztián gárdája. Egy percen belül fordítottak a zöld-fehérek, az ötödik minutumban Ryu Eun Hee találatával már 6-1 volt az állás. Takó szerezte meg a vendégek második találatát, de az FKC támadásban sokat hibázott, az első tíz percben átrohant a kék-fehéreken az ETO, a 11. percben 11-3 alakult az eredmény Oftedal pontos lövésével. A folytatásban kapus cserélt Józsa, Tóth Nikolett vette át Kubina helyét, majd egy időkérés után kicsit jobban kontrollálta a játékot az FKC, a győrieknek többet kellett felállt fallal szemben támadni. Smbatian, Zrnic és Afentaler találataival próbált zárkózni a Fehérvár, 12-6. A második tíz percet döntetlenre hozta az Alba, de aztán a félidő hajrájában megint egyre jobban nyílt az olló, hiába Afentaler negyedik is, Faluvégi, Oftedal és Blohm tett róla, hogy a szünetben tizenegyre hízzon a két gárda közötti differencia, 22-11.

Bár hazai gólokkal startolt a második játékrész, később összekapta magát a Fehérvár, hátul jól zárt az alakzat, elől pedig Ohyama, Smbatian, Boldizsár és Afentaler révén közelebb zárkóztak a vendégek, a 40. percben időt kellett kérnie Ambros Martínnak, 24-17. Schatzl és Győri-Lukács tett róla, hogy elkezdjen újra nyílni az olló, de nem adta magát a Fejér megyei gárda, Bojtos és  Smbatian is betalált, 28-19. A folytatásban sem akart a kelleténél jobban leszakadni az FKC, Józsa Krisztián tanítványai próbálták tíz körül tartani a különbséget, az 50. minutumban Dubán volt eredményes beállóból, 30-21. Blohm és Faluvégi beköszönt, így újra visszaállt a félidei különbség, 32-21. A hajrá jobban sikerült a Győrnek, Utasi utolsó másodperces találta szépségtapasz volt már csak, 35-23-ra nyert az ETO. 

Győri Audi ETO KC – Alba Fehérvár KC 35-23 (22-11)
Audi Aréna, Ignéczi Ivett, Pánczél-Héjjas Tímea.
Győr: Leynaud, Toft (kapusok) – Blohm 3, Schatzl 3, Dale 2, Hansen 1, Gri 3/1, Ryu 3, Oftedal 3, Győri-Lukács 3, Nze-Minko 6, Broch 1, Faluvégi 5, Despotovic 2, Farkas, Ogonovszky. Vezetőedző: Ambros Martín.
FKC: Kubina, Tóth N. (kapusok) – Afentaler 6, Dubán 2, Zrnic 1, Bojtos 1, Utasi 3, Takó 1, Smbatian 3, Boldizsár 3, Ohyama 1, Szemes 2, Besszer. Vezetőedző: Józsa Krisztián.
Kiállítások: 4, ill. 0 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában