Nagy csata a fináléban

2023.05.21. 18:41

Nagy Zsófia a Velencei-tavi evezős az Ifjúsági Eb-n bizonyított

Az evezősök korosztályos kontinensviadalán közel volt a bronzéremhez az Illés László által felkészített csapat

Németh Krisztián

Fotó: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

A válogató versenyek alapján a tavaly egypárevezősben Olimpiai Reménységek Versenyét nyerő Nagy Zsófia először állhatott rajthoz az ifi korosztályban nemzetközi versenyen. A szakosztályát a Velencei-tavon működtető Balatoni Kajak-kenu Evezős és Vitorlás SE versenyzője a szolnoki Kovács Eszterrel alkotott egy csapatot a franciaországi ifi Európa-bajnokságon Brive-la-Gaillardéban.

A csapat felkészítését Zsófia nevelőedzője Illés László végezte. A dubló nemzeti színekben a szombati előfutamból nem tudott kvalifikálni a legjobb hat közé, ám a reményfutamból a második helyen végezve jutottak be a versenyszámuk A döntőjébe.
A fináléban 500 méternél a harmadik helyen voltak, ám féltávnál már a negyedik pozícióba csúsztak vissza. Elől az olasz, a görög, és az angol csapat küzdött egymással, Zsófiáékat pedig a litvánok szorongatták egyre jobban. A Velencei-tavi, és szolnoki lány visszaverte a támadást, és öt tizeddel bejött a litvánok előtt a negyedik helyen.

A korosztályos magyar válogatott összesen hat egységet indított az ifi Európa-bajnokságon, ebből négy döntőt vívott. Női egypárevezősben ezüstérmet, férfi kormányos nélküli négyesben bronzérmet nyertek a magyar evezősök Franciaországban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában