Női kézilabda

2023.05.27. 20:32

Nagy különbségű vereség a szezonzárón

A női kézilabda K&H Liga NB I 26., záró fordulójában a DVSC SHAEFFLER csapata nem sok teret hagyott a Dunaújvárosi Kohász KA együttesének, a bronzérmes gárda 14 gólos győzelmet aratott a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Káldor András

Farkas Johanna Kácsor Grétát próbálja megállítani

Fotó: KA/HAON

Dunaújvárosi Kohász KA – DVSC SHAEFFLER 25-39 (14-22)
Dunaújváros, 300 néző
Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás
Dunaújvárosi Kohász KA: Bartulovic – Agócs 2, Borgyos 5, Weisheitel 3, Nick 1, Poczetnyik 1, Farkas J. 2. Csere: Oguntoye (kapus), Kazai 2, Szalai B. 1, Krupják-Molnár 2 (1), Lakatos P. 3, Fodor N. 3, Matucza, Gajdos. Vezetőedző: Rapatyi Tamás
DVSC SHAEFFLER: Gabriel – Töpfner 13/6, Planéta 5, Vámos P. 4, Bordás 5, Kácsor 3, Petrus 2. Csere: Giegerich, Torda (Kapusok), Hámori, Füzi-Tóvizi 1, Szabó N. 3, Vámos M. 1, Csernyánszki 1 (1), Kiss Cs. 1, Panyi. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 8/7

Szépen szeretett volna búcsúzni a felemásan sikerült idény után a DKKA csapata, ám már a 10. perc táján látszott, hogy ez nem igazán fog összejönni. Villámrajtot vett a Loki, és ekkor már 9-2-re vezetett Bordás Réka találata után. A folytatás sem kecsegtetett túlságosan sok jóval, a 21. percre először lett tíz gól a csapatok között, miután Szabó Nina mattolta Gabrijela Bartulovicot, 6-16. A szünetre valamelyest faragott hátrányán a házigazda, de az korántsem volt annyira számottevő, hogy különösebben izgulnia kellett volna a Debrecennek.
A pihenő után próbáltak kapaszkodni a hazaiak, fel is jöttek mínusz ötre Szalai Babett révén, majd Fodor Neszta gólja az addigi legkisebb különbséget hozta, 18-22. Aztán nem bíztak semmit a véletlenre a hajdúságiak, ráléptek a gázra, és állandó nyomás alatt tartva a DKKA kapuját ismét a 42. percre tízre tornászták fel differenciát, 19-29. Itt már a Kohász részéről nem nagyon látszott a fény az alagútban, igyekeztek ugyan, ám a hajrához kanyarodva még szorított egyet ellenfelén a DVSC, és hallatlanul magabiztosan nyert.
A Debrecen a tabella harmadik, míg a DKKA a 10. helyen zárta az idényt.  
– Mai játékunk az egész éves teljesítményünk tükre volt. Akadtak jó periódusaink, aztán minden széthullott. Tavaszi szezonunk Canossa-járás volt, sérülések is nehezítették a munkánkat. Bántó, hogy a bajnokság végére ennyire lecsúsztunk, jobb eredményt érhettünk volna el, de sok nehézséggel küszködtünk. Köszönöm a csapat munkáját, bizonyos dolgokban sokat léptünk előre, de nem tudtuk stabilizálni a játékunkat. – fogalmazott Rapatyi Tamás a DKKA trénere.
– Tudtuk, hogy az utolsó fordulókban a maximumot kell nyújtanunk, ennek megfelelően álltunk bele minden mérkőzésbe. Hatvanhét gól különbséggel nyertük meg a négy legutóbbi találkozónkat, ez sokat elmond a hozzáállásunkról, tekintélyt parancsoló. – mondta érthetően elégedetten Szilágyi Zoltán a vendégek mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában