Labdarúgás

2023.05.21. 21:51

Megúszta a Csákvár az osztályozót

A Merkantil Bank NB II a 38., idei utolsó fordulójában az Aqvital FC sorsdöntő összecsapáson az ETO FC Győr ellen rászolgált az egy pontra, és ez NB II tagságának „csont nélküli” meghosszabbítását jelentette.

Káldor András

Gyilkos, kemény csatában, de kibrusztolta a Csákvár (sárga), hogy simán bennmaradjon.

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Kegyetlen a sors, mert az őszi idény végén még senki nem gondolta volna, hogy az akkor 8. helyen álló Csákvárnak izgulnia kell a záró fordulóban, hogy elkerülje a kiesést, illetve az osztályozós helyek egyikét. A lényeg, hogy az ETO Parkban mindenképpen pontot kellett szerezni a csapatnak, de így is alaposan matekozni kellett, bár hozzátesszük, hogy a többi eredménytől is függött, hogy hol végeznek majd. 

Ilyen előjelek után nem volt véletlen, hogy az AFC lépett fel támadólag, és már az első percekben többször veszélyeztette Ruisz Barnabás kapuját. Majd szép lassan átkerült a játék a csákvári térfélre, és a 10. percben Vingler László 16 méteres sistergős lökete a felső lécről vágódott ki. Aztán a 19. percben egy ártalmatlan szituációnál Bekker Roland ért kézzel a labdához a 16-oson belül, 11-es. Magyar Zsolt büntetőjébe ugyan beleért a kapus, de így is a gólvonal mögé jutott a bal sarokba a labda, 0-1. A 42. percig vártak az ETO-hívek az egyenlítésre, ekkor formás akció végén Vingler átadásából Kovács Krisztián vette be 5 méterről Auerbach Martin kapuját, 1-1.  
A 49. percben Vaskó Tamás egy kontratámadás után ajtó-ablak helyzetben 6 méterről Ruiszba lőtt. Az 59. percben Gazdag Vajk cselezett befelé, 16 méteres lövését bravúrral hárította Ruisz. A 64. percben viszont újra előnyben volt a Csákvár, Fejős Áron baloldali beadását Kocsis Dominikhoz fejelték védők, aki az érkező Ominger Gergő elé tálalt, ő pedig 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-2. A gól után kissé beszorultak a vendégek, és a 75. percben Huszár Marcell fejesét Auerbach hatalmasat nyújtózva érte el, és öklözte ki. Ezt követően a 81. percben Hanzli szerzett labdát, majd futtából 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 2-2. 

 

Jegyzőkönyv: 

ETO FC Győr – Aqvital FC Csákvár 2-2 (1-1)

Győr, ETO Park 1017 néző

Vezette: Pillók Ádám (Mohos Milán, Ország Péter)

ETO FC Győr: Ruisz – Kovács K., Fodor, Urblik, Bekker – Toma, Tuboly (Huszár, 56.), Vingler (Kiss M., 68.), Vitális (Hanzli, 76.), Kiss B. (Lacza, 46.) – Borsos (Priskin, 56.). Vezetőedző: Munoz Guzman

AFC Csákvár: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, Körmendi – Ominger, Mészáros D. (Dulló, 83.), Magyar Zs. (Fejős, 61.) – Torvund (Tamás N. 61.), Koval, Gazdag V. (Kocsis D., 61.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gól: Kovács K. (42.), Hanzli (81.) ill. Magyar Zs. (20. - 11-esből), Ominger (64.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában