Kézilabda

2023.05.20. 10:14

Kiütéses vereség után

A női kézilabda K&H Liga 25. fordulójában az Alba Fehérvár KC csapata nem tudta megállítani a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutott FTC-Rail Cargo Hungária együttesét, a zöld-fehérek húszgólos győzelmet (35-25) arattak a Köfém Sportcsarnokban.

Káldor András

Kőkeményen védekezett a Fradi, nem nagyon találta meg az ellenszerét ennek az Alba

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Cirka hat percig tudott ellenállni az Alba Fehérvár KC a fővárosi nyomásnak, ezt követően Klujber Katrin vezérletével felvette az üzemi hőmérsékletet a Fradi, és ipari mennyiségben szállította a gólokat, valamint dolgozta ki a helyzeteket. Az első félidő végére kialakult tízgólos különbség még elfogadhatónak tűnt, ám a folytatásban még jobban nem tudott az Alba mit kezdeni ellenfele védekezésével, ráadásul támadásban sem voltak a lányok eléggé koncentráltak, sorra kimaradtak a kínálkozó lehetőségek. Így nem lehetett azon csodálkozni, hogy a távolság egyre nőtt a csapatok között, és a végére a húszgólos differenciával szembesülhettek a fehérvári szurkolók.  

A találkozó után megtartott sajtótájékoztatón természetesen a vendégek voltak az elégedettebbek.
- Speciális helyzetben vagyunk, a Metz elleni mérkőzés után kötöttünk egy megállapodást a csapattal innentől rákanyarodunk a Final Four-ra, és ez élvezi a prioritást. Elég komoly munkával töltöttük az elmúlt időszakot, nagyon örültem annak, hogy ilyen sebességgel tudtunk játszani, és látszott az, hogy a héten a védekezést gyakoroltuk, valamint mind a két kapusunk bombaformában védett. Ma a futómennyiség és a védekezés feszessége volt a lényeg, ezeket jobban megoldottuk, mint amennyire én számítottam. Büszke vagyok arra, hogy kézilabdáztunk! – mondta Elek Gábor az FTC-Rail Cargo Hungária vezetőedzője.
- Nem sok mindennel lehettünk elégedettek, sem támadó játékban, sem védekezésben nem nyújtottunk megfelelőt, rengeteget hibáztunk. A Fradi remek tempóban játszott, főleg az első félidőben a védekezése brutális volt, de a másodikban sem nagyon találtuk ennek az ellenszerét, igaz a kapusoknak sem, mert nagyon jól védtek. Kilenc nap alatt játszottunk Magyarország három legerősebb csapata ellen; úgy érzem, erre a találkozóra kicsit elfáradtunk. Nehéz a mi teljesítményünkről bármit is mondani. – vélte Józsa Krisztián az Alba Fehérvár KC trénere. 

Besszer Borbála hosszú kihagyás után legutóbb a DVSC SCHAEFFLER elleni bajnokin már beállt, igaz csak hétmétereseket dobni, ám most már 22 percig a pályán volt, és egyszer bevette Janurik Kinga kapuját. 

- A Fradi ellen mindig hatalmas élmény játszani, ehhez mérten szerettük volna megnehezíteni a dolgukat, amely sajnos nem igazán sikerült. Nekünk elsősorban nem ezeket a meccseket kell megnyernünk, hanem az olyanokat, mint a soron következő, Kisvárda elleni, ahol a ligahelyezés a tét. – fogalmazott az irányító, átlövő. 

Az Alba FKC a 2022-2023-as szezonbéli utolsó találkozóját május 26-án játssza a Master Good Kisvárda KC ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában