Kettős sikerrel

2023.05.08. 12:30

Ismét parádézott a Dunaújváros, ott van a fináléban a DFVE

Hatalmas sikert ért el ismét a DFVE, a dunaújvárosi pólósok az E.ON OB I. elődöntőjének második mérkőzésén is megverték az UVSE-t, így Mihók Attila együttese bejutott a döntőbe.

Beke Zsombor

A Laura Aarts (pirosban) vezette védelem jól zárt

Forrás: Ihász Martin / duol

A két csapat egyértelműen uralta az elmúlt éveket, nem egy alkalommal a bajnoki döntőt is az UVSE és a DFVE vívta. Ebben a szezonban már az elődöntőben összecsaptak egymással a felek. Az első találkozó a fővárosban nagy csatt hozott, bár végig vezetett az Újpest, a Dunaújváros nem adta fel, mindig felzárkózott és végül büntetőkkel nyerni tudott. 
A párharc második felvonását vasárnap este rendezték meg a Fejér megyei alakulat otthonában, a csapatokat telt ház fogadta a Fabó Éva Sportuszodában. Az első négy perc mindössze egy Peresztegi Nagy Kata gólt hozott, majd a negyed közepén Dobi Dorina egyenlített. Majd Mácsai ismét vezetéshez juttatta a vendégeket, de Dobi büntetőből ismét egalizálni tudott, 2-2. A második játékrész sem hozott gólparádét az elején, aztán három eltelte után a mérkőzésen először vezetett a Dunaújváros Sümegi emberelőnyös találatával. Hajdú révén fordítani tudott az UVSE, de az egész találkozón parádézó Dobi mattolta kétszer Magyarit, így 5-4-es dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek pihenőre.

A fordulást követően Garda büntetőjével először két góllal vezetett a DFVE, de aztán zsinórban jött három fővárosi gól, és ismét az UVSE vezetett, 6-7. Nagy küzdelem volt a medencében, folyamatosan pontozódtak ki a játékosok, 55 másodperccel a harmadik játékrész vége előtt Horváth Brigitta egalizált. A negyedik negyedben Dobi és Garda csapata élére állt, és három góllal elhúzott a Dunaújváros, igaz a hajrára többet között csapatkapitányát is elveszítette a hazai együttes kipontozódás miatt, összesen hat játékos nem lehetett már ott a végén a medencében. Három gólos hátrányból nem tudott már visszajönni az UVSE, így a DFVE nagy bravúrt elérve bejutott a döntőbe. A lefújás után eksztázisban ünnepeltek a hazaiak, Mihók Attila a szurkolókat vezényelte, igazi örömünnep kerekedett. 
A fináléban egyelőre még nem tudni, ki lesz az ellenfél, hiszen az Eger egyenlített a Ferencváros ellen. 
– Azért is van nagy értéke a döntőbe jutásnak, mert kétszer le kellett győznünk hozzá az UVSE-t. Hatalmas fizikai küzdelem zajlott a vízben, rengeteg emberhátrányt kellett kivédekezniük a csapatoknak. Hét hét után Dobi Dorina gólja billentette felénk a mérleg nyelvét, büszke vagyok rá, hogy fiatal csapatom újabb csodát vitt véghez – nyilatkozta a lefújás után Mihók Attila.

Dunaújvárosi FVE –UVSE 10-8 (2-2, 3-2, 2-3, 3-1)
Gólszerzők: Dobi 6, Garda 2, Horváth B., Sümegi, ill. Hajdú 3, Mácsai E. 2, Baksa, Peresztegi-Nagy, Rybanska
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, a Dunaújváros javára

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában