Oda a pályaelőny

2023.05.13. 18:28

Ismét a büntetők kerültek előtérbe, ezúttal azonban nem a Dunaújváros nyert

Az E.ON OB I. női vízilabdaliga döntőjében a Dunaújváros az Eger csapatát fogadta. A vendégek a büntetők után elvették a pályaelőnyt.

Beke Zsombor

Komoly harc dúlt a medencében

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

Dunaújvárosi FVE – Tigra-ZF-Eger 10-10 (4-4, 3-2, 1-3, 2-1) - ötméteresekkel 3-4
Gólszerzők: Garda 6, Dobi 2, Horváth B., Sümegi, ill. Czigány 4, Jancsó 3, Weston, Szellák, Szilágyi D.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, az Eger javára

A pihentebb csapat talán a DFVE volt, hiszen Mihók Attila együttese két mérkőzés után továbbjutott az elődöntőben az uVSE ellenében, míg az Egernek három találkozó kellett a  Ferencváros búcsúztatásához.
Az exdunaújvárosi Szellák találatával indult a finálé első összecsapása, majd Horváth válaszolt neki. Ez a metódus folytatódott az első játékrészben végig, egyik gárda sem tudott egy gólosnál nagyobb előnyt kiépíteni, nyolc percet követően 4-4-et mutatott az eremdényjelző. Ebben a játékrészben Garda és Dobi állt a hazai csapat élére, előbbi kíméletlenül értékesítette a kiharcolt büntetőket, utóbbi pedig akcióból volt eredményes. Egy perccel a szünet előtt kettővel meglógott a Dunaújváros (7-5), de Weston egyszer még beköszönt, 7-6.

A harmadik negyedben Czigány törte meg a gólcsendet, sőt Jancsó révén már az Eger vezetett, 7-8. Dobi egyenlített, de Jancsó ismét gólt szerzett, így a vendégek kerültek lépéselőnybe ismét. Az utolsó játékrészben Garda ismét megrázta magát, vezetett a DFVE, 10-9, de négy perccel a vége előtt Czigány egalizált. Több gól már nem esett, a büntetők ötödik körében Szellák az egriek javára döntötte el a győzelem sorsát.

– Az elődöntőben sikerült ötméteresekkel nyerni, most nem. Kétszer nem kaptuk meg a sorstól , hogy így nyerjünk. Úgy indultunk ennek az idénynek, hogy sokat kell tanulnunk. Volt és még mindig van is mit. Szerdán úgy megyünk Egerbe, hogy akkor ott kell nyernünk – nyilatkozta a szövetség honlapjának Miók Attila a lefújás után.

A két győzelemig tartó döntő második felvonására szerdán Egerben kerül majd sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában