Vereség okai

2023.05.09. 14:00

Hiányzott a rutin és a küzdőszellem

A Puskás Akadémia FC a hétvégén kikapott a Zalaegerszeg otthonában, így a dobogó egyre távolabb kerül Hornyák Zsolt együttesétől.

Beke Zsombor

Honyák Zsolt hiányolta a küzdőszellemet a játékosaitól

Forrás: Dömötör Csaba / NSO

A PAFC pedig a bajnokságban jó eséllyel pályázott a dobogó valamelyik fokára, de az utóbbi fordulókban homokszem került a gépezetbe, három körrel a vége előtt négy pontra van a harmadik Paks előtt. A Zalaegerszeg ellen egy félideig jól ment a játék, de a második félidőben szinte helyzetekig sem jutott a Puskás, így a friss kupagyőztes bezsebelte a három pontot. 

– Úgy éreztem, amikor 1-0-nál egyenlítettünk, akkor vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, domináltunk, azt éreztem, hogy már csak idő kérdése mikor tudunk rárúgni egy gólt – kezdte értékelését Hornyák Zsolt. – Aztán az egyperces hosszabbítás második percében kaptunk egy gólt, pedig arra a játékhelyzetre külön készültünk is, de egy újabb hibából megint jött a találat. A Zalaegerszeg egy jó küzdőszelemmel meg tudta nyerni a mérkőzést, ezt kicsit hiányoltam nálunk. A második félidőben a cserékkel próbáltunk arra játszani, hogy magas játékkal kerüljünk helyzetekbe, de sajnos a labdák nagyon mélyen érkeztek, nem a társakhoz, az ellenfél pedig kivédekezett minket. A hazaiak rutinosan lehozták a győzelmet. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Amit nagyon hiányoltam a csapatomtól, az a küzdőszellem, pedig erre a következő találkozókon is szükségünk lesz. Jobban, férfiasabban bele kell állnunk az egy az egy elleni párharcokban. Három éles összecsapás vár ránk, remélem a srácok tanultak a ZTE elleni találkozóból és okosabban játszunk majd a következő fordulóban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában