Hári, Vértes, Németh

2023.05.31. 11:01

Három fehérvári is a szövetség díjazottai között

A Magyar Jégkorong Szövetség megtartotta éves rendes közgyűlését, amely végén átadták az idény legjobbjainak járó elismeréséket.

Beke Zsombor

Hári János zsinórban negyedik alkalommal lett a legtechnikásabb játékos

Forrás: MJSZ

A Hydro Fehérvár AV19 csapatából Hári János, Vértes Nátán, a FEHA19 kötelékéből Németh Zalán szerepelt a jelöltek között, egyikőjük sem tért haza üres kézzel. Hári János megkapta immáron sorozatban negyedszer a legtechnikásabb csatárnak járó díjat. A rutinos támadó 37 pontot szerzett ebben az ICE-szezonban, illetve ott volt a válogatottal a finnországi A-csoportos világbajnokságon, ahol egy pontot jegyzett. Vértes Nátán lett a legjobb elsőéves felnőttjátékos. A Kósa Kupa tulajdonosa 11 ponttal járult hozzá a Fehérvár idei szerepléséhez, valamint sokáig esélyes volt a világbajnoki szűk keretbe kerülésre, de végül az utolsó rostán nem neki szavazott bizalmat a stáb. 

Vértes Nátán (balra) az év legjobb elsőéves felnőttjátékosa lett
Forrás: MJSZ

A FEHA19 játékosa, Németh Zalán sűrű idényen van túl, hiszen a még mindig csak 17 esztendős csatár az akadémia korosztályos csapatai mellett az Erste Ligában is játszott 15 mérkőzésen, valamint az U18-as válogatott alapembere is volt. A kék-fehérekkel egy U21-es bajnoki címet is nyert. Az idei szezonját látva jó helyre került a Leveles Kupa, azaz a legjobb ifjúsági korú játékosnak járó díj. 

Németh Zalánt a legjobb ifi korú játékosnak választották meg
Forrás: MJSZ

A legjobb kapus Bálizs Bence lett, míg a legjobb hátvéd Fejes Nándor, mindketten a válogatott alapemberei voltak. Az ifj. Ocskay Gábor díjat ebben az évadban megosztva Sebők Balázs és Galló Vilmos kapta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában