Röplabda

2023.05.07. 07:16

Folytathatják az Extraligában

A MÁV Előre SC-ST Solar együttese a női röplabda Extraliga 7.-8. helyéért folytatott három győzelemig tartó párharcának harmadik mérkőzését is megnyerte az MTK Budapest ellen, így kiharcolta a legmagasabb osztályban a bennmaradást.

Káldor András

Maia Dvoracek (fehér, 3) kimagaslóan játszott, a MÁV Előre legtöbb pontját szerezte

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

MTK Budapest – MÁV Előre SC-ST Solar 1-3 (-21, -21, 23, -23)
Budaörs, 80 néző.
Vezette: Sík Barbara, Árpás Krisztina.
MTK Budapest: Tarr 8, Asonja 27, Berkó L. 1, Garai, Tatár 9, Costa 16. Csere: Divényi, Weidemann (liberók), Varga B., Szabó Lili 1, Briga 4. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MÁV Előre SC-ST Solar: Gilfillan 13, Dvoracek 34, Tóth J. 7, Szabó Lilianna 10, Dolotova 1, Ertz 8. Csere: Kovács E., Kiss L. (liberók), Borostyán, Karnitskaya, Narancsics, Szilágyi. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Meglepetésre 7:3-as MTK előnnyel indult a helyosztó, majd Haley Gilfillan sáncaival és Szabó Lilianna ászaival 7-7-nél utolérte a Loki a házigazdákat. 18:13-nál viszont már a fehérváriak vezettek. Majd 24:16 után öt szettlabdát hárítottak a vendéglátók, de egy rossz nyitással végül nyerte az etapot a MÁV Előre.

A második szettet 7:1-gyel nyitotta a MÁV, 12:9-nél viszont feljött az MTK, de Gilfillan és Maia Dvoracek pontjaival 20:13-nál újra jelentős előnyük volt a fehérváriaknak, ennek ellenére 21:20-nál az egyenlítésért küzdhetett a vendéglátó gárda. Ez azonban nem sikerült nekik, ugyanis Tóth Jázmin ásza vetett véget a játszmának.

A harmadik felvonásban 17:10-ig nem tűnt úgy, hogy ezt el is veszítheti a Loki, ám a folytatásban jól hajráztak a fővárosi kék-fehérek. Előbb felzárkóztak, majd fordítottak és nyertek.

A negyedik játszma igen hektikus volt, 6:2-es fehérvári előnnyel indítottak Lukasz Przybylak tanítványai. Ezt követően öt pontot szerzett az MTK, és 7:6-nál fordított. A játszma közepén újfent a MÁV Előrének állt jobban, ám 22:17-nél hiába vezettek öt ponttal, 24:20 után megint jól álltak a szettlabda-hárításokkal a vendéglátók. Három alkalommal is pontot szereztek, mire Dvoracek le tudta zárni a játszmát, és a meccset.

- Nagy csata volt a mai, sok érzelemmel és olykor bizonytalanságokkal a mi oldalunkon. De végül megcsináltuk, nyertünk, 7. helyen zártunk és megtartottuk helyünket az Extraligában, ahol megpróbálunk erősebbek és versenyképesebbek lenni a következő szezonban. Nagy tisztelet az ellenfeleinknek és még nagyobb a fiatal csapatomnak, mert bírták a nyomást és a nehéz pillanatokban igazi csapatként működtek együtt. Büszke vagyok rájuk! – mondta érthetően elégedetten Lukasz Przybylak a mérkőzés után.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában