Cél a dobogó

2023.05.26. 14:00

Csak a győzelem hozhatja meg a bronzérmet

A labdarúgó OTP Bank Liga záró fordulójában a Puskás Akadémia FC a Budapest Honvéd csapatát látja vendégül. Mindkét csapat számára komoly téttel bír majd a szombat esti összecsapás.

Beke Zsombor

Szolnoki Roland (kékben)

Forrás: Tumbász Hédi / NSO

Ami közös ebben a két együttesben az, hogy egyik félnek sincs a saját kezében a döntés. A Puskás Akadémia a dobogóért küzd, és bár Hornyák Zsolt együttese nagyot hajrázik a bronzéremért, egy fordulóval a zárás előtt egy pont a hátránya a harmadik helyen álló DVSC-vel szemben. A hajdúságiak az Újpest ellen játszanak hazai pályán szintén szombat este nyolctól, így az ő pontvesztésükre is szükség lesz. A PAFC mindenesetre jó formában van, hiszen a Mol Fehérvárt és a Paksot is megverte az utóbbi két fordulóban. 

– Készültünk rá, hogy nem lesz szép találkozó, tudtuk, hogy a Paks nagyon direkt focit játszik, rengeteg magas labdával, elöl két nagyon kellemetlen stílusú támadóval, valamint a második labdákra vadászó középpályásokkal, s rengeteg párharcot kell megvívnunk ellenük. Ennek megfelelő volt a csapat hozzáállása, ami meg is hozta az eredményt, az pedig külön pozitívum, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést – mondta a klub honlapjának Szolnoki Roland, aki már túl van a 100. bajnokiján felcsúti mezben.  – A tizenkét csapatos bajnokságban évről évre láthatjuk, hogy a dobogós, illetve a kieső helyek sorsa az utolsó fordulóban dől el. A Honvéd az életéért küzd, de nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem meg kell nyernünk az összecsapást, és bíznunk kell abban, hogy a Debrecen–Újpest mérkőzésen számunkra kedvező eredmény születik. Remélem, a Jóisten is velünk lesz, és odaérünk a harmadik helyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában