A klub szeretete élteti a drukkereket

2023.05.16. 09:39

Az RBD szurkolásra buzdít

A Vidi ultrái kitartanak a végsőkig, és szurkolásra buzdítanak mindenkit. Nem feltétlen a kiesés szélére sodródott csapat iránt érzett szimpátia, mint inkább a klub szeretete miatt. A Red Blue Devils közleményt adott ki.

Ferencz Balázs

Az RBD Debrecenben is keményen szurkolt

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: KOVACS PETER

A MOL Fehérvár FC két fordulóval a bajnokság vége előtt kieső helyen áll, s nem csupán saját kezében van a sorsa. A piros-kék színekért szorítók elkeseredetten szemlélik, miként süllyedhetett néhány év alatt idáig a háromszoros bajnok. A Videotonért aggódó Red Blue Devils szurkolói csoport, azaz a fehérvári ultrák közösségi oldalukon megjelent közleményben rögzítik: végigszurkolják a Zalaegerszegi TE elleni, soron következő bajnokit is. 

A Mezőkövesd elleni bajnokin transzparenssel üzentek a szurkolók
Fotó: Dömötör Csaba / Forrás: Nemzeti Sport

Íme a közlemény szövege, változtatás nélkül:

 

"Tisztelt VIDEOTON Szurkolók!

A 2018-ban ránk szabadított "Mol Vidi" projekt a végnapjait éli. Garancsi vezető bunkerében már csak a propaganda-főnök Várkonyi Ádám suttog kedves hazugságokat az első ember fülébe, miközben lábával finoman az asztal alá tolja a gázolajos kannát...

Mondhatnánk e helyütt, hogy mi szóltunk, mi fog történni, ha legszebb tradícióitól, történelmétől és identitásától megfosztják szeretett klubunkat, de az ellenállásunk történetét ti pontosan ismeritek. Győzött az önkény, a gőg, a haszonlesés, a gyökértelenség és a nemtörődömség. A fejétől bűzlött a hal és szép lassan a szag beszivárgott a klubház folyosóira, az irodákba, az öltözőkbe és végül elérte a pályát is, megmérgezve mindent, ami útjába került. Egyedül a lelátó állta útját masszív klórmész falként! Mi, Videoton ultrák és szurkolók együtt őrizzük a tradíciót!

A végórákat éljük és egyre fogy a levegő az első osztályú fehérvári labdarúgás körül. Nincsenek illúzióink! Csoporton belül folyamatosan hétről-hétre egyeztetünk a saját eszközeinkről, melyek számunkra rendelkezésre állnak. Igen, felmerült a szervezett szurkolás bojkottjának gondolata is, de végül sok szempontot mérlegelve, a folytatás mellett döntöttünk. Nem szüntetjük be a lelátói támogatásunkat, amíg bármilyen esélye van a bentmaradásnak. A pályán és a klub körül zajló események már jó ideje nem bírnak semmiféle motivációval számunkra. Az erőt egymásból, a szurkolói-közösségből és a klubszeretetünkből merítjük, annak a klubnak a szeretetéből, amelynek a neve VIDEOTON és amelynek az aktuális csapata semmilyen említésre méltó fejezetét nem jegyzi történetének. A regnáló vezetés által összehányt zsoldossereg már rég méltatlanná vált színeink viselésére!

Az hal meg igazán, akit a temetésén már senki sem sirat meg. Gondoskodjunk róla együtt, hogy ha úgy hozza az élet és búcsúznunk kell az első osztálytól, az a búcsú legyen hangos! "A Videoton meccs az legyen zajos"! Megkérünk minden tábor-tagot a kockában és minden szurkolót legyen velünk és szeretett klubunkkal az utolsó utáni pillanatig, a hátralévő két fordulóban! Bármilyen nehézséget sodor elénk a sors, bármilyen hegyet épít elénk az élet, mi le fogjuk küzdeni! Ez az "örök szerelem"!

RBD '92 Ultras"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában