Közbeszólt az Eb

2023.05.24. 20:58

Az idei évben elmarad a Puskás-Suzuki-kupa

A Puskás Akadémia bejelentette, hogy az U17-es Európa-bajnokság miatt az idei évben nem rendezik meg a Puskás-Suzuki-kupát.

Beke Zsombor

Idén elmarad a színvonalas korosztályos torna

Forrás: Dömötör Csaba / NSO

Jó néhány éve már, hogy Európa egyik legszínvonalasabb korosztályos tornájának ad otthont a Puskás Akadémia. Általában Pünkösd környékén szokták megrendezi a Puskás-Suzuki-kupát, azonban 2023-ban erre nem kerül sor. A fő oka ennek a jelenleg is zajló, hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokság, hiszen több nemzet több játékosa is érdekelt a tornán. Sajnos a magyar csapat a csoportkör után búcsúzott.

– A kontinensviadal miatt több állandó résztvevő vagy visszatérő csapat sem tudta vállalni a tornát, játékosokat adnak ugyanis hazájuk válogatottjába, s a Puskás Akadémiát is több labdarúgó képviselte az Eb-n érdekelt nemzeti csapatban. Terveink között szerepelt a kupa későbbre halasztása, ám a felajánlott júliusi időpont sajnos több csapatnak sem felelt meg. A prominens klubok jelenléte nélkül az elmúlt években Európa egyik legrangosabb korosztályos seregszemléjévé vált torna színvonala sérült volna, így a Puskás Akadémia úgy határozott: idén nem lesz Puskás–Suzuki-kupa – áll a Puskás Akadémia közleményében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában