A nemzetközi szezonra készül

2023.05.01. 08:31

A versenyeken is tisztelet övezi Császár Attilát

Császár Attila országúti parakerékpáros számára elkezdődött a szezon. Egy 25, és egy 20 kilométeres versennyel melegített be az első nyári nemzetközi megmérettetésére.

Németh Krisztián

Forrás: Császár Attila

„Hegyről le, hegyre fel” - így jellemzi a nádasdladányi parasportoló idei első versenyét, amelyre Tarjánban került sor.
- A 25 kilométeres időfutamban korántsem voltam még csúcsformában. Annak ellenére sem sikerült megdöntenem a pályarekordomat, hogy nagyon kedvelem a pályát. Azért a para kategoriában így is sikerült a dobogó legfelső fokára állnom.
Április 30-án a XXIII. Péti- Nagydíj, az amatőr kupasorozat harmadik időfutamán szép gesztust kapott a szervezőktől a Fejér vármegyei  parasportoló!
- A 20 kilométeres versenyben nemcsak a távolságot, hanem a  helyenként a viharos erejű szelet is le kellett győzni. A körpálya utolsó hat kilométere igazán megerőltető volt. Végül a Master kategória 28. helyén gurultam át a célvonalon. A szervezők egy külön díjjal köszönték meg, hogy egyedüli para-versenyzőként szinte minden alkalommal részt vettem ezen a versenyen az évek során - mondta Császár Attila, aki művégtaggal él, bal kézfején csak hüvelykujja fejlődött ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában