A Fehérvár KC a megyebajnok

2023.05.28. 17:34

A Vadmalacok ezúttal alulmaradtak a fináléban

Lezárult a 2022-23-as szezon az amatőr kosárlabdázóknál, a Fejér vármegyei bajnokságot a férfiaknál a Fehérvár KC, a hölgyeknél a Young Girls együttese nyerte.

Horog László

A bajnoki címet a hölgyeknél ismét a Young Girls együttese szerezte meg

Fotó: Horog László/FMH

A Fejér Vármegyei Kosárlabda Nap volt hivatott határozni arról, hogy a szezonban mely női, illetve férfi együttes viheti haza a serleget. A 2022-23-as bajnoki szezon zárásaként a Fazekas Ervin és Thuróczy Nóra nevével fémjelzett pontvadászatok utolsó felvonására került sor. Az első labdafeldobások a délelőtti órákban a Real Margit–Várpalota KK, illetve a Dunaújvárosi Sárkányok–Eco Lux Line Basketball Team mérkőzéseken történtek. Szoros összecsapásokat követően a győzelmet, ezzel az 5. helyet a Real Margit (68-57) szerezte meg, a 7. helyért vívott csata során a Dunaújvárosi Sárkányok bizonyultak jobbnak, 82-66-os sikerrel.

A férfiak két, fentebb említett helyosztója után a női bajnokság bronzmérkőzése és döntője következett. A bronzcsatát a Veszprémi ESC nyerte 70-65-re az Old Girls hölgyeivel szemben. A női fináléban az ajkai lányok bár az első két negyedet megnyerték, de a második félidőben a rutinosabb Young Girls felülkerekedett (82-61), ezzel megvédték bajnoki címüket.

A lefújás után a gyengébb nem képviselői büntetődobó-versenyen is összemérték tudásukat, a viadalt Szitár Zsófia (Veszprémi ESC) nyerte. A teljes bajnoki szezont tekintve a legtöbb pontot Varga-Kisteleki Katalin (216 pont, Young Girls) szerezte. A legtöbb hárompontos Ferenci Annabella (32, Ajka) nevéhez fűződött. A büntetők szakértője ebben a szezonban 61,1%-os teljesítménnyel Lámala Ágnes (Old Girls) volt.

A hölgyek után újra a férfiak foglalták el a parkettet, a bronzért folytatott csata során a Vasöntöde –Ősfehérvár derbin Novák Bence és Tóth Szabolcs ponterős játékával a Vasöntöde végig kézben tartotta a mérkőzést, ezzel megszerezte a harmadik helyet, 87-70-es sikerükkel. Az aranycsata során a Vadmalacok és a Fehérvár KC volt érdekelt, a két, sokszoros bajnok csatáját ezúttal utóbbiak 83-76-ra nyerték - Bakos Miklós pontgazdag játékával (30/21) -, így a 2022-23-as férfi bajnok a Fehérvár KC lett.

A férfiaknál a megyebajnoki címet a Fehérvár KC együttese hódította el
Fotó: Horog László/FMH

A két mérkőzés között lebonyolított hárompontos dobóversenyt Rapali Imre (Fehérvár KC) nyerte. A férfiak mezőnyében a legtöbb pontot Katona Kristóf (604) szerezte, a távoli dobások során Honhalmi Péter (Vadmalacok) jeleskedett a legjobban (81). A büntetők értékesítésében Novák Bence teljesített legjobban (84,6%).

A díjátadón Csarnai Mihály elnök, Dudás Zoltán FMKSZ elnökségi tag, Szkok Csaba, a versenybizottság elnöke adta át a csapatoknak, a különdíjasoknak az érmeket, kupákat, okleveleket. A Fejér Megyei Kosárlabda Szövetség által alapított Bogár Pál-díjat Nagy Tamás a DKKA edzője kapta. A leány utánpótlás díjat Németh Enikő, a fiú díjat pedig Denk Norbert, mindketten a DKKA játékosai, kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában