Foci

2023.05.14. 20:17

A szív diadala volt Csákváron!

A Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában a 2022-23-as szezon utolsó hazai mérkőzését játszotta az AFC Csákvár csapata, amely a tabellán előtte álló Nyíregyháza Spartacus FC legyőzésével lépéselőnybe került riválisával szemben a kiesés ellen folytatott harcban.

Káldor András

Nem éppen ideális körülmények között, de nyert a Csákvár

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Aqvital FC Csákvár – Nyíregyháza Spartacus FC 2-1 (1-1)

Csákvár, 100 néző
Vezette: Farkas Tibor (ifj. Varga Gábor, Vad Anita)

AFC Csákvár: Auerbach – Murka, Alaxai, Karacs, Körmendi – Ominger, Mészáros D., Magyar Zs. (Koval, 85.) – Torvund (Tamás N., 31.), Vaskó, Fejős (Gazdag V., 77.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Nyíregyháza: Hegedűs L. – Csősz, Baki, Gengeliczki, Nagy B. – Sigér Á., Vass P. (Adamcsek, 84.) – Pekár (Szerető, 78.), Kovácsréti (Pantovics, 62.), Pataki B. (Oláh, 84.) – Novák Cs. Vezetőedző: Lengyel Roland.

Gól: Torvund (29.), Magyar Zs. (83.), ill Sigér Á. (14.)

A jövő szempontjából egyaránt létfontosságú kilencven perc várt mindkét csapatra, így az sem volt véletlen, hogy a csákvári klub irányítói úgy döntöttek, hogy ezúttal nem kérnek belépőt a szurkolóktól, cserébe viszont azt várták, hogy a győzelem érdekében minél többen megtöltsék majd a Tersztyánszky Ödön Sportközpont lelátóját, és buzdítsák a sárga-kékeket. Más kérdés, hogy a szakadó eső és a kellemtelen szél sokakat elriasztott, így a bennmaradásért vívott párharc mindössze száz érdeklődő előtt kezdődött el vízzel ásztatott pályán.

A 20. másodpercben Ominger Gergő 17 méteres próbálkozása alig kerülte el a vendégek kapuját. Aztán a 14. percben jött a hidegzuhany, egy ártalmatlannak tűnő akció végén Sigér Ákos 20 méterről lövésre szánta el magát, labdája egy védőn megpattant, és hulló falevélként landolt Auerbach Martin mögött a hálóba, 0-1. A 25. percben egy baloldali beadás után Vaskó Tamás készítette le a labdát Ominger elé, aki 5 méterről kapura lőtt, a játékszer már átjutott Hegedűs Lajoson is, de a ő visszanyúlva még a gólvonal előtt megfogta. A 29. percben egy jobbról érkező beadás után Fejős Áron visszafejelte a labdát, Torvund Alexander Hegedűst megelőzve pedig a hálóba kotorta, 1-1. A 39. percben Tamás Nándor beadását Ominger fejelte kapura, ám Hegedűs L ismét a helyén volt, és remekül hárított. A szünet után gyűrték egymást a felek rendesen, majd a 67. perc hozott egy igen érdekes játékvezetői döntést, amely kissé felkorbácsolta az indulatokat. Történt ugyanis, hogy Farkas Tibor műesésért előbb sárga lapot akart adni Csősz Richárdnak, akinek már volt egy, ám meggondolta magát, és visszafújta vendég szabadrúgásnak az esetet.
A 73. percben Ominger 50 méteres keresztlabdájára Hegedűs kifutott kapujából, Magyar Zsolt elvette tőle, 30 méterről ráemelte, de a visszafutó Nagy Barnabás a kapufánál szögletre mentett. A 83. percben a több helyzetet kidolgozó Csákvár végre betalált, Magyar Zsolt középről, 20 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot, 2-1. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában