Fehérvári varázslat a röplabda döntőben

2023.05.01. 19:30

A MÁV Előre-Foxconn megállította a Fino Kaposvár menetelését (galéria)

A férfi röplabda Extraliga döntőjének harmadik mérkőzésén nem tudta felülkerekedni a Fino Kaposvár, a MÁV Előre SC-Foxconn remek játékkal nemcsak fordított, hanem a találkozót is megnyerte.

Káldor András

A fehérvári Leonardo Doda (szemben) remekül játszott, ász-szervái eldöntötték a találkozót

Fotó: Nagy Norbert / FMH

MÁV Előre SC-Foxconn – Fino Kaposvár 3:1 (-19, 20, 23, 23)
Székesfehérvár, 675 néző
Vezette: Adler László, Szabó Péter
MÁV Előre SC-Foxconn: Ambrus 9, Eke 5, Szabó V., Koci 20, Doda 12, Bibók 13. Csere: Takács M. (liberó), Deliu 3. Vezetőedző: Dávid Zoltán 

FINO Kaposvár: Bartunek 4, Quevedo 12, Iván B. 5, Baróti 20, Bögöly 13, Lescay 5. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska 5, Tóth K., Tóth G. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Fino

Igazi finálé hangulat volt a VOK környékén már a mérkőzés kezdete előtt két órával, hosszú, tömött sorokban érkeztek a szurkolók. A vendégek hívei abban bíztak, hogy lesz okuk az ünneplésre, azaz megszerzi a Fino Kaposvár fennállása tizenkilencedik aranyérmét.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere is időben elfoglalta helyét, és nem titkoltan sikert várt a Lokitól. 

- Fantasztikus, hogy eddig eljutott újoncként ez a csapat, senki nem számított arra, hogy döntőt játszanak. Meg kell próbálni ezt élvezni ennek a gárdának, akkor lehet esélyük ezen a mérkőzésen. – fogalmazott, és tegyük hozzá két órával a mérkőzés előtt nagyon jó jósnak bizonyult.
Az első szettben jól tartotta magát a vendéglátó, több alkalommal is két-hárompontos előnyt kovácsolt. 10:10 után éledezett a kaposvári együttes, próbálta megfogni a meccset, ez azonban csak 15-nél jött össze, ám onnantól már végig vezettek, és övék lett a részsiker.
A folytatásban 7-nél érte utol ellenfelét a Loki, és egy olyan játszmát produkált, melyre a legínyencebb röplabdarajongók is csettinthettek! Nem ismertek elveszett labdát, Redjo Koci, és az eddig jobbára a cseresorban látott Bibók Balázs vezérletével nem sok sanszot adtak a kék-fehérek.
A harmadik etapban ugyan akadtak kisebb-nagyobb hullámvölgyek, és visszajött 15:7 után is a meccsbe a Fino, ám a végjátékot, ha szorosan is, de hozták a fehérváriak.       

A negyedik játszma megmutatta a sportág savát-borsát, már-már úgy tűnt, hogy a szorosabb nyitányt követően közel kerül a Kaposvár az egyenlítéshez, de Leonardo Doda zsinórban három ászt nyitott, és ezzel nemcsak fordított a MÁV Előre, hanem az összecsapást is megnyerte!        
- Azt kértem a fiúktól, hogy mutassuk meg, mire vagyunk képesek. Hozzuk le azt, amit a Barcika ellen, és ha egy szettet fogunk, onnantól át tudjuk lendíteni a mérkőzést. Én tudom azt, hogy ők képesek így játszani! – mondta elégedetten a meccs után Dávid Zoltán vezetőedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában