Akár egy karját használva is ringbe szállna a fehérvári bunyós, Turós Levi

2023.04.11. 11:21

Törött kézzel sem áll le a bajnok

Szerdán rajtol Csepelen a serdülő ökölvívók Magyar Kupa versenye. A korosztály bajnoka, Turós Levente kihagyja a viadalt.

Ferencz Balázs

Hiába a hátráltató gipsz, Turós Levente nem pihent, folytatta az edzéseket. Arra használta az adódó helyzetet, hogy balosainak erejét, intenzitását növelje.

Fotó: Ferencz Balázs

Felemelő érzésekkel csapott bele 2023 feladataiba a Fehérvár Küzdősport SE kiválósága, Turós Levente. A serdülők között 57 kilogrammban tavaly magyar bajnoki címet szerzett ökölvívó meghívást kapott a válogatott egri edzőtáborába, majd ír és lengyel bunyósok ellen léphetett volna ringbe. Azonban az edzőtáborban egy ütés során eltörött a keze, így nem vehetett részt a csapattalálkozón sem. A 2009-ben született bunyós azonban nem állt le, gipsszel rögzített kézzel is edzésben maradt, s balos ütéseit fejlesztve készült tovább elszántan. Felvetődött az ötlet, hogy idő előtt eltávolítják a rögzítést jobb karjáról, s elindul a szerdán rajtoló, Csepelen zajló Magyar Kupa-viadalon. Azonban a versenyző és edző-édesapja, Turós Arnold úgy döntöttek, nem kockáztatnak.

Turós Levente gipszét is büszkén viselte a válogatott melegítőben
Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

A bajnok tehát nem meccsel az utánpótlás seregszemlén, azonban Bajcsi Flóra, Nagy Zsófia, Frank Dominik, Fekete Leon,  és Babinec Dániel ringbe száll az egyesület képviseletében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában