A 44. percig bírták

2023.04.28. 21:59

Megszorongatták a listavezetőt

A második félidő derekáig rendkívül szoros csatára késztette a listavezető Vasas SC alakulatát a tabella alsó fertályában tanyázó Gárdony-Pázmánd NKK csapata a női kézilabda NB I/B 26. fordulójában.

Ferencz Balázs

Becséri Kitti (a labdával) háromszor talált be

Forrás: Kricskovics Antal

Vasas SC – Gárdony-Pázmánd NKK 29-22 (10-11)

Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 100 néző. Vezette: Dr. Csuka, Kocsis O.

Vasas SC: Zsigmond (kapus) - Domokos 3, Gaschler 1, Speth, Dombi 4, Szilovics 6, Oláh 2. Cserék: Lengyel 4, Pénzes 2, Györfi 2, Imrei 2, Bánhidi 2, Blaubacher 1, Nagy Zs., Kurucz (kapus), Demjén (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely

Gárdony-Pázmánd NKK: Csatlós - Lukovics 4(1), Kovács D. 5, Becséri 3, Zámori 4, Hamuth 2, Ágoston 1. Csere: Kaffka (kapus), Bártfay 1, Bánfai, Takács C., Sárvári, Szűcs N. 1, Kukucska 1, Ragó, Bozsok. Vezetőedző: Bacsi Mihály

Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2 , ill. 1/1  

Meglepetésre készült a fekete mezes Gárdony-Pázmánd
Forrás: Kricskovics Antal

A korábban szebb napokat látott, nemzetközi szinten is komoly tényezőként csillogó Vasas SC az élvonalba jutás küszöbén áll, így egyértelmű esélyesként fogadta a kiesés elkerüléséért küzdő Gárdony-Pázmánd NKK együttesét. 

A Gárdony szerezett vezetést a korábban a Vasasban is megfordult Becséri Kitti révén, amire az angyalföldi Gaschler csak a negyedik percben válaszolt. A hazaiak sokat hibáztak támadásban, de a tópartiak ezzel nem tudtak igazán élni, mert a Vasas kapujában Zsigmond Panna brillírozott. A Vasas diktált, de a gárdonyiak rendre egyenlítettek. A 23. percben Becséri góljával vette át a vezetést a vendég (7-8), s egygólos előnyét a szünetig meg is őrizte a Gárdony-Pázmánd NKK, 10-11.

Lukovics Boglárka többször is a mezőny fölé emelkedett
Forrás: Kricskovics Antal

Penszki Gergely azonban rendet tett lányai fejében a második félidő előtt, s fordulás után egy perc alatt fordítottak az angyalföldiek. Hol egalizált a Gárdony, hol ellépett kettővel a Vasas, de a hazaiak képtelenek voltak lerázni a tapadó Fejér vármegyei lányokat.  A 40. percben aztán hárommal lépett el a piros-kék egylet, s a hátrány ledolgozása felemésztette a Gárdony erejét. A 44. percig kapaszkodott szorosan Bacsi Mihály együttese, majd a Vasas ellépett, s hétgólos diadallal őrizte meg vezető pozícióját a tabellán. 
A Gárdony-Pázmánd NKK 12 ponttal a 14., utolsó három meccsén kellene megelőznie a 14 pontos FTC U19-et, hogy bennmaradjon az NB I/B-ben.

Becsériék harcosan kézilabdáztak
Forrás: Kricskovics Antal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában