Büntetőt védett

2023.04.16. 18:01

Kovács Dániel: "Nem olyan rossz ez az egy pont"

Ferencz Balázs

Kovács Dániel első büntetőjét fogta az élvonalban

Forrás: Nemzeti Sport archív

Fotó: Szabó Miklós

– Videózzuk az ellenfeleket, ez a mai modern fociban alapvető. Volt egy megérzésem, hogy hova fogja lőni Mesanovic a büntetőt. Ez volt az NB I-ben az első kivédett tizenegyesem, ami lélektanilag is fontos pillanatban született. Egy küzdős, hajtós meccsen, ahol sokat ér az egy pont – fogalmazott a találkozó végén a Vidi kapusa, Kovács Dániel.

- Nagyon sok pontatlansággal játszottunk, sok negatívumot fel lehetne sorolni, komoly helyzetbe nem kerültünk. De ez egy ikszes mérkőzés volt, pont olyan, mint az előző fordulóban. Ami pozitívum, hogy a csapat küzdött, hajtott becsülettel, jól védekezett hátul. A Kisvárdának sem volt minőségi helyzete, egy-egy talán a meccs végén. Azt gondolom, látszott rajtunk, hogy próbáljuk megnyerni a mérkőzést, sajnos nem sikerült olyan helyzetet kialakítani, amivel győzelmet lehetett volna szerezni. Megpróbáltuk, de benne volt a veszély, hogy akkor teret adunk a kontrára a Kisvárdának. Idegenben a Kisvárda ellen nem olyan rossz ez az egy pont, főleg a mi helyzetünkben.

A MOL Fehérvár FC két pontra növelte előnyét a kiesőhelyen tanyázó Honvéddal szemben.

- Fellélegezni a bajnokság végén fogunk, matekozgatunk mi is, hogy kinek, milyen meccsei vannak, hova megyünk, hol szeretnénk pontot szerezni. De ez felesleges, ha a Kisvárda ellen az elején mi lövünk egy gólt, akkor talán váratlan eredmény születik. Kisvárdán nem könnyű nyerni. Az új vezetőedző érkezésével a védelmünk stabil, küzdünk, hajtunk, próbálunk fejlődni a támadójátékban, hogy legyen helyzetünk, amiből meccseket tudunk nyerni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában