Kézilabda

2023.04.06. 12:11

Józsa Krisztián Kisvárdán

A Kisvárdai KC hivatalos honlapján jelentette be, hogy Józsa Krisztián az Alba Fehérvár KC jelenlegi vezetőedzője a következő szezontól a klub női NB I-es csapatát fogja irányítani.

Káldor András

Józsa Krisztián öt év után hagyja el Fehérvárt

Fotó: Fehér Gábor

A „zuhanyhíradóban” már régóta rebesgették, hogy az idei idényben remek mérleggel bíró fehérvári együttes szakvezetője távozik a bajnokság végén. Ma aztán a Kisvárdai KC vezetősége pontot tett a találgatásoknak, és már arról adott hírt, hogy megegyezett Józsa Krisztiánnal.
Ami a Kisvárdát illeti, februárban menesztette Bakó Botond vezetőedzőt, jelenleg pedig Bányász-Szabó Valéria szakmai igazgató és Dévényi János dirigálja az idény végéig a csapatot.
Józsa 2018-ban fogadta el az Alba Fehérvár KC invitálást, ahol először az utánpótlásban dolgozott, majd az első csapat erőnléti edzőjeként tevékenykedett. 2020 szeptemberében, miután a gárda vereséget szenvedett a  NEKA otthonában, az addigi tréner, Deli Rita lemondott vezetőedzői tisztségéről, és Józsa Krisztiánt kérték fel a szakmai munka folytatására. A következő idényre azonban Boris Dvorsek érkezett a csapat élére, a horvát szakember azonban idő előtt távozott, így ismét Józsa Krisztián volt a beugró, akivel a csapat befejezte a szezont. Vezetésével a tizedik helyen fejezett be a csapat. Az idei kiírásban jelenleg húsz ponttal a tabella hatodik helyén állnak, ám a 36 esztendős szakember mégis a váltás mellett döntött.
Öt szép évet töltöttem Székesfehérváron, itt kaptam meg a lehetőséget vezetőedzőként, amelyért hálás vagyok. Sokat tanultam a szakmáról ebben a támogatói légkörben, úgy éreztem azonban, hogy új impulzusokra, váltásra van szükségem. Sokat beszélgettem Bányász-Szabó Valériával, aki felvázolta a Kisvárda terveit, szimpatikusak voltak az elképzelései, ezért csaptunk egymás tenyerébe . –  mondta Józsa Krisztián.

Az idei bajnoki idényből még hat forduló van hátra, az pedig külön pikantériája a szezon zárásának, hogy éppen leendő csapata ellen fog meccselni az utoljára az AFKC kispadján ülő Józsa Krisztián…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában