Mihály és Roy hosszabbított

2023.04.18. 17:12

Josh Atkinson visszatér Fehérvárra

Míg a magyar válogatott felkészülése javában zajlik a májusi A-csoportos világbajnokságra, a Hydro Fehérvár AV19 háza táján sem tétlenkedik a klubvezetés. A jövő évi kerettel kapcsolatban újabb három játékos kilétére derült fény.

Beke Zsombor

Mihály kilencedik fehérvári idényét kezdi majd meg

Az már a szezont záró, szurkolói ankéton kiderült, hogy Stipicz Bence, Tim Campbell, Henrik Nilsson, Gleason Fournier, Hári János, Anze Kuralt, Vértes Nátán, Ambrus Gergő, Németh Kristóf, Ambrus Csongor, Terbócs István, Magosi Bálint, valamint Guiallume Leclerc is marad a Volánban Horváth Dominik kapus mellett.

A klub kedden bejelentette, hogy az idei hálóőr-páros másik tagja is a kék-fehéreknél marad, Olvier Roy is szerződést hosszabbított. A kanadai kapus az alapszakaszban 91,8 százalékos hatékonysággal tette a dolgát, ezzel ligán belül az ötödik legjobb volt, a playoffban 90,9 százalékkal védett.

– Nagyon tetszik a város, a szurkolók pedig fantasztikusak. Úgy érzem, a jégen adósak maradtunk egy jobb teljesítménnyel, tudom, hogy ennél többre vagyunk képesek. A csapattársaim közül többekkel jó barátságokat kötöttünk, boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatunk tovább a céljaink érdekében – mondta a klub honlapjának Roy.

Rajta kívül az idei csapatból szintén marad Mihály Ákos. A magyar válogatottal éppen a világbajnokságra készülő csatár hullámzó idényen van túl, a szezon eleje nem úgy sikerült neki, ahogy eltervezte, de aztán fokozatosan visszaverekedte magát a csapatba és egyre jobban a gárda erőssége lett. 

– Nagyon örülök, hogy Székesfehérváron folytathatom a pályafutásomat – tekintett vissza Mihály. – Az idei szezonom nem úgy indult, mint ahogy szerettem volna, van bennem hiányérzet az évad kezdetével kapcsolatban. Jövőre célom megmutatni, hogy az év második felében mutatott jó formát tudom folytatni és a csapatot minél több győzelemhez segíthetem.

A következő szezonbeli csapatban egy régi-új ismerős is ott lesz, hiszen egy év távollét után visszatér Josh Atkinson, aki védő létére a 2021/2022-es évadban 57 mérkőzésen 49 pontig jutott. Tavaly nyáron a DEL felé vette az irányt, de a németországi, sérüléssel tarkított kalandja után visszatér Székesfehérvárra. A Bietigheim Steelers csapatában 17 találkozón hét pontig jutott.

–Nagyon várom, hogy visszatérhessek. Székesfehérvárra. Amikor ott játszottam, rendkívül sikeres szezont futottunk és hasonló jó eredményeket szeretnék elérni a jövőben is. Nagyon élveztem a hazai mérkőzéseket, kellemes volt a város és a klub is jó körülményeket biztosít. Fehérvár mindig különleges lesz számomra, mert ez volt az első csapatom Európában és itt mutathattam meg magam először az USA-n kívül – nyilatkozta Atkinson. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában