Teqball

2023.04.25. 15:30

Izsák Anna újabb sikere

A teqball egyre nagyobb népszerűségnek örvend – nem véletlen, hiszen magyar találmányból jött létre a foci és az asztalitenisz elemeit ötvöző sportág. Évről-évre egyre több magyar, és ezen belül vármegyei, felcsúti sikerről lehet beszámolni, így a Puskás Akadémia színeiben versenyző Izsák Anna rendszeresen szállítja az érmeket a különböző hazai és világversenyekről.

Káldor András

Forrás: a klub

A Debrecenben megrendezett MOL Országos Teqball Bajnokság 1. fordulója nagy téttel bírt a profik számára, hiszen innen lehet kvalifikálni a 2023-as Teqball Világbajnokságra, így a korábbi világbajnok Izsák Anna is nagyon komolyan vette a megmérettetést edzőjével, Sipos Árpáddal (korábbi vb ezüstérmes, csapatban vb első) együtt. A női egyéni kategóriában öt induló volt, ezért mindenki játszott mindenkivel, és ez alapján alakult ki a végeredmény. Izsák minden meccsét nyerte, így ő lett a vitathatatlan bajnok.

Sipos Árpád szerint kezdésnek erősebb ellenfelet kapott, volt néhány hibája, emiatt került sor a döntő szettre, de azt már magabiztosan hozta. A következő meccsét simán nyerte, majd újabb döntő szettet hozó összecsapásra kényszerült, de azt is átvészelte, a végére pedig igazán belelendült, és megelőzte Janicsek Zsanettet.

- Ezen a hétvégén valami oknál fogva fáradtabban mozogtam, de sikerült túllépnem a mélypontokon. Örülök, hogy megnyertem az első fordulót, mert ez nagy előrelépés a vébére való kijutás felé. – fogalmazott a versenyző, aki civilben is a Puskás Akadémián dolgozik nevelőként. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában