NB II

2023.04.21. 11:16

Hatpontos meccs Mosonban

A Merkantil Bank NB II 33. fordulójában újabb alsóházi rangadó, egy újabb nehéz kilencven perc vár vasárnap 17 órától az Aqvital FC Csákvár csapatára a Mosonmagyaróvári TE otthonában.

Káldor András

Ősszel nagy küzdelmet vívott a két csapat, és a végén a Csákvár (sárga) örülhetett

Fotó: Kricskovics Antal

Szép lassan az NB II mezőnye a megkezdi a pontvadászat hajráját, mindössze hat forduló van hátra a 2022/23-as szezonból. A kiesés, valamint az osztályozó tekintetében még minden képlékeny, ugyanis nem kevesebb, mint nyolc csapat van még bajban, így aztán minden győzelem, minden pont szinte duplán számít majd a hátralevő időszakban. Nincs ezzel másképp az Aqvital FC Csákvár legénysége sem, a gárda bíztató őszi teljesítménye után tavasszal már nem tudott újrázni, és elég harmatos az eddigi mérleg, hiszen ha beszámítjuk a már decemberben lejátszott, de már a tavaszi idényhez fűződő Szombathelyi Haladás elleni találkozót, akkor egy győzelem mellett hat-hat döntetlen, és vereség övezte a sárga-kékek eddigi útját. Így aztán a félidőben, a 19. fordulóban elfoglalt 8. helyezés után jelenleg a 14. pozícióban állnak – még egyelőre elkerülve az osztályozós helyeket. Mint ismeretes az idei kiírásban ezúttal csak az utolsó két helyezett esik ki az NB III-ba, míg a 16-18. helyezettek az NB III három csoportjának első helyezettje ellen lépnek pályára oda-visszavágós párharcban.   

Visszatérve a vasárnapi párharcra, a Mosonmagyaróvári TE a tabella 15. helyén tanyázik, és egyponttal gyűjtött kevesebbet (36), mint a Csákvár. Ősszel szinte az utolsó utáni pillanatban Hornyák Marcell 92. percben elért találatával győzték le 2-1-re az NB III-ból három idény után visszajutó riválisukat.  

Az előző fordulóban, hétfőn a mosoniak értékes pontot raboltak a listavezető DVTK-tól, úgy, hogy Nagy Zoárd a 90. percben lőtte az egyenlítő gólt (1-1). Ezért aztán nem lehet csodálkozni azon, hogy kellő önbizalommal felvértezve várják a Fejér vármegyei együttest, és otthon szeretnék tartani a pontokat.
Remélhetőleg Tóth Balázs vezetőedző tanítványainak lesz ehhez egy-két szavuk, ám a pontszerzésre csak akkor lehet lehetőségük, ha végre a helyzeteket nemcsak kidolgozzák, hanem be is lövik ezeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában