Tóth Adrián nem jutott a nyolc közé

2023.04.25. 18:53

Elszálltak a jobbosok

Tóth Adrián az utóbbi időben rendre meghívót kap a korosztályos ökölvívó válogatottba. A Fehérvár Küzdősport SE kiválósága első meccsén búcsúzott a jereváni ifjúsági Európa-bajnokságról.

Ferencz Balázs

Tóth Adrián

Forrás: boxing.hu

Népes mezőny lépett kötelek közé az ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság 80 kilogrammos súlycsoportjában. A Fehérvár Küzdősport SE bokszolója a cseh Lukas Czelenienko ellen kezdett a nyolcaddöntőben. 

Az első menetben jól is alakultak a dolgok, Tóth Adrián jobbal többször is tisztán betalált, de a cseh legény hosszú kezei nehézzé tették a küzdelmet. A pontozóbírók a fehérvári fiúnak adták az első menetet.

A másodikban kezdeményezőbb volt Czelenienko, és testütései gyakran ültek is. Sokszor birkóztak inkább a felek, egyre többször kapaszkodtak össze. Tóth Adrián sokat ütött a levegőbe, ami rengeteg energiát emésztett fel, ez a menet a cseh srácé volt. 

A harmadikban is a cseh gyerek támadt, Adriánnak már szinte semmi lábmunkája nem volt, elfáradt a magyar fiú. Tóth már csak elvétve talált, jobbosai elszálltak a cseh bunyós feje mellett.

Az öt pontozóbíró egyhangú pontozással hozta ki győztesnek Czelenienkot. Tóth Adrián búcsúzott az örményországi Európa-bajnokságtól.

Ami a székesfehérvári ökölvívókat illeti: Turós Levente ismét meghívót kapott a serdülő-válogatottba, s az újdonsült kupagyőztes kishölgy, Balcsi Flóra is válogatott kerettag lett. 

A klub profija, Balogh Bálint szombaton harmadik profi mérkőzését vívja Nagyvenyimen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában