Mindkét fehérvári talpon maradt

2023.04.26. 21:33

Demeter és Tamás is elődöntős

A tizenkét magyar pentatlonistából hét szerzett jogot az elődöntőben való versenyzésre a budapesti öttusa világkupán, de a szabályok értelmében csak hat versenyezhet tovább. Demeter Bence és Tamás József is gond nélkül léptek tovább.

Ferencz Balázs

Demeter Bence (jobbra) gond nélkül masírozott az elődöntőbe

Forrás: FMH archív

Fotó: Nagy Norbert

A budapesti öttusa világkupa kvalifikációjában három csoportban viaskodott a 83 férfi induló. Minden csoportból az első 12 versenyző léphetett tovább az elődöntőben, így nagy volt a küzdelem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létesítményeiben. A vívás - mint ahogy az öttusában mindig - most is döntő jelentőséggel bírt. 
A csoportküzdelmek végén az A-ban Regős Gergely első, Gáll András tizedik, a B-csoportban Szép Balázs első, a Volán Fehérvár sportolója, Tamás József második, a C-ben a Bőhm Csaba második, Koleszár Mihály harmadik, a Volán olimpikon pentatlonistája, Demeter Bence pedig hetedik lett. Egy kivétellel ott lesznek az elődöntőben. Miután egy nemzet képviseletében csak hat versenyző léphet tovább, a leghátrább végzett magyar, a csoportjában tizedik Gáll András nem folytathatja a megmérettetést.  
Gáll mellett Kardos Bence, Bereczki Richárd, Gyurka Márk Manó, Viczián Bence és Bruckmann Gergő búcsúztak.

A világkupa első napján, kedden öt hölgy lépett tovább a selejtezőből. Ők a körvívást tudták le szerdán.
Gulyás Michelle és Guzi Blanka a 36 fős mezőny első harmadában zárta a vívást. Bauer Blanka még pozitív mérleggel jött le a pástról, Réti Kamilla és Barta Luca azonban nem brillírozott.  A körvívás eredményét a továbbjutók a fináléba is magukkal viszik.

Csütörtökön a női elődöntő és a férfiak körvívása következik a programban, pénteken lesz a férfi elődöntő, szombaton pedig délelőtt a női, délután a férfi fináléra kerül sor a legjobb 18-18 versenyző részvételével. A vk vasárnap a vegyes váltóval zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában