Túl a pástokon

2023.04.27. 19:34

Demeter Bence jó pozícióban

A rangsoroló vívással adták meg az alaphangot a férfiak a budapesti öttusa világkupa elődöntőjére.

Ferencz Balázs

Demeter Bence döntőben szerepel majd

Forrás: pentathlon.hu

Fotó: Buza Virág

Hat magyar legény jutott a kvalifikációból az elődöntőbe, melynek nyitányán a rangsoroló víváson lehetett rettentő fontos pontokat szerezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vívópástjain. Ugyanis a vívásban elért pontszámokat magukkal viszik a versenyzők egészen a döntőig. 

A Volán Fehérvár rutinos pentatlonistája, Demeter Bence üdvözítően forgatta párbajtőrét, 20 asszót nyert meg, s csupán 15-ször kapott tust, ezzel a nyolcadik pozícióba rangsorolta magát a pénteki elődöntő előtt.

A fiatal Koleszár Mihály legjobb magyarként a második, de a kínai Linbin Zhang, az egyiptomi Mohanad Shaban és az ukrán Pavlo Tyimoscsenko is 23/12-es mérleggel zárt.

Bőhm Csaba a 19., Szép Balázs a 24., a Volán Fehérvár versenyzője, Tamás József a 29. (16/19), Regős Gergely pedig a 32. helyen áll. 

 

A nőknél az ifi korú Bauer Blanka csoportjában negyedikként masírozott a szombat délelőtti döntőbe, Gulyás Michelle a hetedik pozícióban kvalifikált.  
A másik csoportot Guzi Blanka nyerte, de ott lesz a döntőben a többi magyar lány is, Barta Luca a hatodik, Réti Kamilla a nyolcadik lett az elődöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában