Ismét nagyszerű hangulat

2023.04.19. 16:44

Az elődöntőt annak köszönhetik, hogy mindenki száz százalékot nyújt az edzéseken

Az Arconic-Alba Fehérvár kosarasai kedden este lezárták a negyeddöntőt, a harmadik meccset is megnyerték a Kecskemét ellen, az Alba Regia Sportcsarnokban.

Horog László

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az első két összecsapáshoz hasonlóan, félidőben ezúttal is az alföldiek vezettek, azonban a harmadik és negyedik felvonást magabiztosan nyerték a Fejér vármegyeiek, a lefújás pillanatában 88-79 állt a táblán. Ott vannak az elődöntőben, várják az ellenfelet, a Szolnok-Körmend pároscsata győztesét. Az olajosok 2-1-re vezetnek a párharcban, lévén a hétközi összecsapáson 96-72-re győztek.

- Ismét meg kell köszönnöm a szurkolók segítségét, a remek atmoszféra ezúttal is átsegített bennünket a nehéz pillanatokon. Büszke vagyok a srácokra, nagy öröm, hogy ott vagyunk az elődöntőben. Ahogy a korábbi két negyeddöntőn, a kedd esti találkozón sem kezdtünk jól, de a szünetben átbeszéltük a dolgokat, feljavultunk a játék minden elemében. Nem mindig teljesítünk jól, de minden játékos az összes edzésen száz százalékot nyújt, csapatot alkotva kerültünk a négy közé. Nagyon remélem, ez csak az első lépés volt, szeretnénk messzire jutni az idei szezonban – közölte vezetőedzőnk, Alejandro Zubillaga.

Forray Gábor, az alföldiek trénere két éve még a fehérváriakat dirigálta. A verség után sok sikert kívánt korábbi együttesének a folytatáshoz.

- Természetesen gratulálok a Fehérvárnak, mert megérdemelten jutott a legjobb négy közé, egyértelműen bebizonyosodott, hogy ott a helye. Ahogy az előző két mérkőzésen, úgy ezúttal is gratulálok a saját csapatomnak is, hiszen óriási erőket mozgósítottunk. Az első félidőben minden úgy történt, ahogy elterveztük, de nem dobtunk extrán, ha abban a periódusban jobban célzunk, illetve a második negyed végén nem hibázunk, akkor megnyerhettük volna a mérkőzést. Azonban hirtelenjében eladtunk két labdát, valamint háromszor rosszul fejeztük be az akciót, ott ellépett a házigazda. Úgy számoltam, négy másodperc alatt kaptunk 6-8 pontot, ami túl soknak bizonyult. Ez jelentette a fordulópontot, a végén pedig felőröltek bennünket. Kijött a különbség, a hosszabb kispad, a nagyobb fizikum, az atlétikus képességek. Nem érhet rossz szó bennünket, büszke vagyok a játékosaimra. Próbáltam a fiataloknak is lehetőséget adni, ami sikerült is. Megint közel voltunk, nem sokon múlt, de a kritikus pillanatokban az Alba jobban koncentrált, nagyobb nyomást tett ránk, amit nem bírtunk el. Most szünet következik számunkra, aztán folytatjuk a munkát. A Fehérvárnak pedig ott a helye a fináléban.  

A találkozón a hazaiak legeredményesebbje Isaiah Philmore volt, aki remekül játszott, fontos lepattanókat szedett és 19/3 ponttal jelentkezett.

- Ahogy a széria korábbi két meccsén, ezúttal is lassan kezdtünk, az első félidőben megint nem a saját játékunkat játszottuk. A szünetben ismét átbeszéltük a dolgokat, javultunk támadásban és védekezésben, megszereztük a győzelmet. Csapatként játszottunk, harcoltunk, megérdemeltük a sikert és a továbbjutást.

A vendégek legjobbja az ezúttal is nagyszerűt nyújtó Marques Townes volt, az amerikai irányító 28/9 pontot jegyzett.

- Ahogy a korábbi kettő, ez is nagyon kemény, kiélezett csata volt, ismét jól kezdtünk, az első félidő most is a miénk volt, kontrolláltuk mérkőzést. A nagyszünet után ismét feljavult a hazai csapat, azonban komoly energiákat mozgósítva visszajöttünk, azonban a végjátékban a Fehérvár megint jobb volt. Nincs szégyenkezni valónk, csapatként küzdöttünk, végig együtt voltunk, mindent megtettünk egymásért. Jó csapattól szenvedtünk vereséget.   

Kapcsolódó cikk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában