Demeter Bence parádézott a páston

2023.04.13. 20:29

Alekszejev lecsúszott

Réti Kamilla igen, azonban az Alba Öttusa SE pentatlonistája, Alekszejev Tamara nem jutott be a törökországi öttusa világkupa döntőjébe.

Ferencz Balázs

Réti Kamilla (balra) és Alekszejev Tamara Törökországban

Forrás: pentathlon.hu

Amíg a nők elődöntőztek, addig a férfiak a kvalifikációt követő rangsoroló vívást tudták le. A Volán Fehérvár kiválósága, Demeter Bence brillírozott a páston, 23 nyert asszóval a 36 fős elődöntős mezőnyből összesítésben a második, míg csoportjában az első helyről várhatja a pénteki folytatást. Élete első világkupáján Koleszár Mihály 18 szúrt tussal csoportjában a 8. helyről folytatja az elődöntőt. Bereczki Richárd 17 nyert asszóval a 12., míg Gáll András 12 szúrt tussal a 18.

A nők mezőnyében két magyar versengett, s az elődöntő rangsoroló vívását követően előkelő helyen álltak. A MAFC versenyzője, Réti Kamilla az első, míg a 34 éves, szülés után tavaly visszatért Alekszejev Tamara a harmadik pozícióból folytatta az elődöntőt. A bónuszvívás hajrájában az Alba Öttusa SE sportolója visszaverte a hetedik helyről menetelő olasz Tognetti támadását, majd győzött a páston az addig második litván Adomaityte ellen is. A szám kisdöntőjét a két magyar lány vívta egymás ellen, Alkeszejev Tamara talált, s verte Réti Kamillát a bónuszvívás záró akkordjaként.
A medencében Réti Kamilla a 17. helyen zárta az úszást, míg Alekszejev a tizedik volt ebben a számban. A laser-runban egyik magyarnak sem kellett volna különösebben megszakadnia, hiszen a francia Oteiza mögött Alekszejev Tamara a második helyről rajtolt, míg Réti Kamilla a negyedik pozícióból vágott neki a lövészettel tarkított futásnak. Végül Réti a negyedik helyen ért célba, míg Alekszejev azonban elrontotta a harmadik lövősorozatát, visszaesett a mezőnyben, s tizenegyedikként futott be. Így Réti Kamilla ott lesz a hölgyek szombati döntőjében, Alekszejev Tamara azonban lecsúszott a fináléról.

Az ankarai világkupa pénteken a férfiak elődöntős számaival, a bónuszvívással, az úszással és a kombinált számmal folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában