Fontos derbi

2023.03.02. 15:06

Pénteken bejuthat a rájátszásba a Fehérvár

A Hydro Fehérvár AV19 pénteken 19.45-től az Asiago ellen lép jégre az ICEHL-ben. A playoff-kvalifikációs párharc második mérkőzésén le is zárhatja a nyitott kérdéseket a Volán.

Beke Zsombor

A Fehérvár (kékben) pénteken már bejuthat a rájátszásba

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Mivel a kék-fehérek az alapszakaszban a nyolcadik helyen végeztek, így Kevin Constantine fiai nem jutottak be egyenes ágon a playoffba. A hetedik és a tizedik helyen végzett csapatok közül kettő juthat be a rájátszásba, a kiválasztás során a Linz a Graz csapatával került szembe, míg a Fehérvárnak az Asiago jutott. Az osztrákoknak eddig nem igazán jött be a választás, ugyanis az első mérkőzésen 0-2-ről fordított, és nyert 4-2-re a Graz Linzben. 
Ami a Volánt illeti, kedden a tavalyi önmagát idézte a gárda, és bár az olaszoknak is megvoltak a helyzeteik, a fehérváriak nagy fölényben, jól játszva nyertek 4-0-ra. A két győzelemig tartó párharcban fontos sikert ért el az AV19, így pénteken Olaszországban le is zárhatják a párharcot Olaszországban. 

– Az ellenfél egy nagyon képzett csapat. Nehéz ellenük, ha hátrányba kerülsz, mert remekül védekeznek. Nagyon tiszteletet parancsoló a szezon során kapott góljaik száma. El kell kerülnünk a kiállításokat, emellett jó lenne, ha kapnánk emberelőnyt. Ha láttad a meccset, nem mondhatod, hogy reális az, hogy az ellenfélnek nem volt kiállítása, nekünk pedig három. Ez nagyon frusztráló az edzőnek és persze a játékosoknak is. De összességében a Fehérvár egy jó csapat, hazai pályán különösen erősek. Meg kell találnunk a módját, hogy pénteken hazai pályán, jól játszva egyenlíteni tudjunk.

– Ez egy rövid széria az első meccs nagyon fontos, szóval jó, hogy győzelemmel kezdtünk. Amíg nem nyersz kétszer ebben a párharcban, addig nem nyertél semmit. Nyertünk, nagyon kellett ez a siker, de eközben még nem értünk el semmit. Jól kezdtük a meccset, energikusan. Aztán Findlay lőtt egy szép gólt emberelőnyben, amivel megszereztük a vezetést. Ez nagyon fontos volt. Kulcsfontosságú volt, hogy mi szerezzük az első gólt ezen a találkozón. 

Ha nem sikerülne pénteken nyernie a Fehérvárnak, akkor a párharc harmadik, mindent eldöntő mérkőzését vasárnap rendezik majd meg Székesfehérváron. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában