Söprés

2023.03.14. 21:35

Megnyerte a negyediket is a Salzburg, kiesett a Volán

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Red Bull Salzburg gárdáját látta vendégül az ICEHL negyeddöntős párharcának negyedik mérkőzésén.

Beke Zsombor

Terbócs István (kékben) és a Fehérvár a negyedik mérkőzés végére elfáradt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hydro Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg 1-6 (1-0, 0-2, 0-4)

Székesfehérvár, V.: Piragic, Zrnic, Durmis, Konc.

AV19: Roy – Fournier, Campbell (1), Vértes, Hári 1, Kuralt – Reiter, Nilsson, Leclerc, Bartalis, Petan (1) – Donaghey, Mihály, Sarauer, Findlay, Terbócs – Ambrus G., Rétfalvi, Ambrus Cs. Vezetőedző: Kevin Constantine.

RBS: Tolvanen – Stapelfeldt, Robertson 1, Schneider 4, Nissner, M. Huber 1 (2) – Macwilliam, Genoway (1), Harnisch, Bourke (2), Thaler – Heinrich (1), Satjnoch, P. Huber (1), Wukovits, Hochkofler – Auer, Schreier, Maier, Heigl, Predan. Vezetőedző: Matt Mcilvane.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Kapura lövések: 24-32.

A négy győzelemig tartó párharc végeredménye 4-0 a Salzburg javára.

A fehérváriak célja nem lehetett más, mint visszavinni a párharcot Salzburgba, azaz szépíteni a párharc állását 3-1-re. A kék-fehérek azonban továbbra sem voltak erejük teljében, hiszen a hiányzók névsora több mint egy sornyi. A legnagyobb gond a védők létszáma, hiszen Horváth Milán és Szabó Dániel már hosszabb ideje nem álltak Kevin Constantine rendelkezésére, Stipsicz Bencére többhetes kihagyás vár, a vasárnapi találkozón egy blokkolt lövést követően Vokla Roland, valamint Csollák Márkó is megsérült. A támadók közül Magosi Bálint szintén sérülés miatt nem volt bevethető, Erdély Csanád és Németh Kristóf pedig betegséggel bajlódott.

Hazai lehetőségekkel rajtolt el a mérkőzés, Findlay, majd Hári is veszélyeztetett, majd Reiter szép lövését védte Tolvanen. Három perc után emberelőnybe került a Volán, és alig fél perc alatt értékesítették is a fórt a kék-fehérek, Hári pontosan lőtte ki a hosszú felsőt, 1-0. Kiegyenlítettebbé vált a játék, nyolc perc eltelte után egy korongszerzést követően megindultak a vendégek, de Genoway kísérletét fogta Roy. A játékrész vége inkább megint Fejér megyei lehetőségekről szólt, Bartalis és Vértes is megtornáztatta Tolvanent.

Bartalis helyzete nyitotta meg a második harmadot, aztán a túloldalon Robertson lövése jött ki Royról, de a védők időben tisztáztak még. Schneider veszélyesen ért bele egy távoli löketbe, de a magyar csapat hálóőre kiváló reflexszel hárított. A másik ketrecnél Tolvanen bizonyította sokadik alkalommal jó színészi képességeit, Leclerc ülhetett ki két percre, de kibekkelte a fórt a Volán. 13 perc elteltével egyenlített a Salzburg, már már szokásosnak mondható kis bekotort góllal, Schneider találta meg a kapu előterében először a pakkor és emelt a hálóba, 1-1. Túl sok játékos tartózkodott a jégen a hazaiaknál, így újabb osztrák fór következett és ebből már betaláltak a vendégek, Schneider bombája is beakadt, 1-2. A harmad végén öt a négy ellen támadhatott a Fehérvár, de nem sikerült egyenlíteni.

Vértes helyzetével indult, de salzburgi góllal folyatódott a harmadik harmad, Schneider talált be egy eladott korong után, 1-3. Majdnem gyorsan jött a válasz, de Mihály bombáját védte Tolvanen. Pár perccel később lezárt minden kérdést a Salzburg, gyors kontrát követően három támadó jutott egy védőre, Mario Huber pedig bevágta a ziccert, 1-4. Tizenkét és fél perccel a vége előtt emberelőnybe került a Volán, majd rövid ideig kettős fór is adódott, de nem sikerült betalálni. Később négy a négy ellen tovább nőt a vendégek előnye, Robertson távolról volt eredményes, 1-5. Újabb osztrák fór, újabb gól, Schneider már a negyedik találatát jegyezte az estén, 1-6. A végén a hazai játékosok mellett a játékvezetők is mintha elvesztették volna a fonalat, a Salzburg folyamatosan kapta az emberelőnyöket. A vége 6-1 lett, a párharc utolsó mérkőzésén kiszakadt gólzsák, de a tartalékos Fehérvár így is nagyot küzdött, nem hiába szólt a vastaps az utolsó percben. A Red Bull Salzburg továbbjutott az elődöntőbe, míg a Hydro Fehérvár AV19 számára véget ért a klubidény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában