2022 legjobb női sportolója

2023.03.13. 08:00

Már bátran üti ellenfeleit

Március 9-én, ünnepélyes keretek között kapták meg díjaikat a Fejér Megyei Hírlap és a feol.hu szavazásán nyertes sportolók. A 2022-es Év Sportolója díj nyertesei: a MOL Fehérvár FC NB I-be jutott női labdarúgó csapata, a Hydro Fehérvár AV19 ICEHL-döntőt vívott jégkorong együttese, Nagy Evelin, a Fehérvár KSE ökölvívója és Dévay Márk, a Trion SE válogatott triatlonosa.

Ferencz Balázs

Nagy Evelin és büszke edzője, Turós Arnold

Forrás: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

Az év női sportolója 2022-ben a korosztályos magyar bajnok ökölvívó, Nagy Evelin lett az olvasók szavazatai alapján. A Fehérvár Küzdősport SE állandóan mosolygó bunyósa a bajnoki címek mellett – első éves felnőttként – mára már eljutott oda, hogy könnyű szívvel üti meg ellenfeleit. Korábban sajnálta őket a ringben.

Nagy Evelin
Fotós: NAGY NORBERT / Forrás: Nagy Norbert

– Nagyon élveztem az elmúlt évet, sok sikerélményem volt, és több pillanat, amire büszke vagyok. Az ifjúsági bajnoki címmel méltó módon zártam le a korosztályos ökölvívó múltamat és már bemutatkoztam a felnőttek között. A korosztályos világbajnokságon és Európa-bajnokságon való részvételemre vagyok a legbüszkébb és a két magyar bajnokságon mutatott teljesítményemmel is elégedett voltam – mesélte a 19 éves Nagy Evelin. – A felnőtt mezőny teljesen más kávéház, ellenfeleim többsége azóta bokszol, amióta én élek, kezdőnek számítok, de úgy érzem, hamar bele tudok szólni majd az erőviszonyok alakulásába. Már meg merem ütni az ellenfelemet és élvezem is, ha megütöm, ebben fejlődtem a legtöbbet az utóbbi időben. Már a jelölésen is nagyon meglepődtem, nem is tudtam aludni azon az éjjel,az pedig, hogy megnyertem a szavazást, nagyon meghatott. Jólesett, hogy ennyien támogattak.

Fotós: NAGY NORBERT


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában