Jól harcoltak a tanzán bunyósok

2023.03.13. 12:07

Kiliti hetedik mérkőzését is megnyerte a profik táborában (videó)

A sorrendben ötödik alkalommal rendezett bunyógálán ismét jól szerepeltek a fehérváriak, az utolsó meccsen Kiliti Tamás pontozással győzött.

Horog László

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A szombat esti, immár ötödször bonyolított Vass Nemzetközi Ökölvívó Gálát három, bemutató mérkőzés vezette fel, Túrós Levente Kiss Viktorral, Pajor Patrik a második párban Lengyel Barnabással, Tasnádi Ádám pedig Horváth Ádámmal csatázott, utóbbi mérkőzésen Tasnádi kiütötte ellenfelét. A negyedik párban Fikó Oszkár már első menetben ugyanígy tett szerb ellenfelével, Branko Becannal, Szabó Erik is hasonló formában múlta felül a szintén a déli szomszédtól érkező riválisát, Milos Bogdant.

Az amatőrök között az országos bajnokságokon évekkel ezelőtt jól szereplő Nagy Angéla első, profi meccsén pontozással diadalmaskodott a szerb Miljana Saric felett, ezt az összecsapást már a helyszínen láttak a remek hangulatot teremtő fehérvári fociultrák, előzőleg ötvenen kászálódtak le a paksi, elvesztett bajnoki meccsről érkező buszról. Nem sokkal utánuk betoppant a MOL Fehérvár FC vezetőedzője, Huzti Szabolcs is, aki külön érkezett. Nem a drukkerek társaságában, hanem az egyik asztalnál ülve követte az eseményeket, valamint két meccs között az öltözőben fotózkodott a főmérkőzésre készülő, 60 kg-ban érdekelt Kiliti Tamással.

Balogh Bálint technikai K.O.-val verte Zoran Sreckovot. Takács Dániel kiütötte Mihajlo Rajicot, ugyanígy nyert az első profi meccsén érdekelt fehérvári Péntek Martin a szerb Mirko Jovanovic ellen.  Az első menet elején Péntek gyomron találta riválisát, aki azonnal földre rogyott, de folytatta, majd kétszer ismét padlóra került, a mérkőzésvezető gyorsan kiszámolta. Az utolsó előtti ütközet során a tizennyolcadik meccsén érdekelt Berki Ferenc Jr nagy csatában, nyolc menetes küzdelemben – mindegyiket megnyerte -, egyhangú pontozással verte a Tanzániából érkező Juma Rajabu Mlapakolót. Az afrikai fiú nevének kimondása okozott némi nehézséget a ringszpíkernek, Zana Zoltánnak, azaz Döglégynek. „Jó a meccs, de nem lesz kiütés, biztosan végigmegy” – közölte a hatodik menetet követően a ring mellett álldogáló egyik szurkoló, aki vélhetően nem először nézett ilyen sporteseményt. Így is történt, Berki ezúttal nem kiütéssel diadalmaskodott.

A főmeccset a fehérvári Kiliti Tamás vívta 60 kg-ban, a bevonuló zenét szinte elnyomták a Vidi drukkerei, akik hosszasan skandálták: Tomika! Aztán felhangzott a jobbára focimeccseken felhangzó rigmus: „Mi vagyunk a Videoton!” Kiliti mielőtt a szorítóba lépett, hosszasan ölelkezett előbb nyolc esztendős kisfiával, majd bátyjával, egyben edzőjével, Kiliti Ferenccel, aki ezúttal sem a szorító sarkából nézte öccse meccsét, hanem ingben és zakóban, ugyanis ezt a gálát is ő szervezte. Tamás szoros meccsen, de egyhangú pontozással verte a szintén tanzán Baina Omary Mazolát. A Fekete-Afrikából érkezett rivális hajkoronája a távoli kontinensen forgatott filmeken felbukkanó törzsi harcosokat idézte. Jó kombinációkkal jelentkezett, többször a sarokba szorította ellenfelét, gyakran ütött, de Kilitivel ellentétben tisztán ritkán talált. Gyorsan kiderült, Mazzola egyáltalán nem mazsola, legutóbbi meccse már címmérkőzés volt, amit elvesztett, ezért érthetően nagyon küzdött ezúttal. Az utolsó előtti, ötödik menetre mindketten elkészültek erejükkel, már nagyon várták a menet végét jelentő gongot. Az utolsó három percre utolsó erőtartalékaikat mozgósítva érkeztek, mindkét sportembert a szíve vitte előre a kimondottan izgalmas találkozón. Egyhangú pontozással végül a fehérvári versenyző nyert, sorrendben hetedik alkalommal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában