Ökölvívó gála

2023.03.01. 16:01

Jövő szombaton nagyszabású ökölvívó gálát rendeznek a koronázóvárosban (videó)

Március 11-én ötödször szerveznek profi bunyós rendezvényt a koronázóvárosban. A főmeccset ezúttal Kiliti Tamás vívja.

Horog László

A fehérvári sajtótájékoztatón jobbról Berki Ferenc Jr, Kiliti Tamás, Kiliti Ferenc, Vass Viktor és Csikós Gergely

Fotó: Ferencz Balázs / FMH

Tavaly áprilisban szervezte első eseményét a Videoton Box Clubot és a Kiliti Promotions istállót egyaránt irányító ökölvívóedző, Kiliti Ferenc. Egy éve az MKOSZ-teremben került sor a rendezvényre, jövő hétvégén ismét a Vidámparki-tónál található sportcsarnok lesz az otthona az immár ötödik Vass Ökölvívó Gálának. Tavaly novemberben, évzáró jelleggel a fehérvári belvárosban exkluzív eseménynek adtak otthont, a ringbe lépő sportolókon kívül mindenki öltönyben és nyakkendőben figyelte a zuhogó pofonokat. Ezúttal visszatér a sportos megjelenés, a főmeccsen Kiliti Tamás lesz érdekelt, valamint ringbe lép az korábbi gálákon főmeccseket is vívó Berki Ferenc Junior.

Amatőr mérkőzésekkel indul a szombati program, 19 órakor, a fehérváriak közül ismét bizonyíthat Péntek Martin, Pajor Patrik és Tasnádi Ádám, a hölgyek között első profi meccsét vívja Nagy Angéla, aki egy szerb hölggyel viaskodik. A főszervező, Kiliti Ferenc a szerdán délelőtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, az egy évvel ezelőtt gála óta nagy utat tettek meg, júliusban az Alba Regia Sportcsarnokban szerveztek eseményt, kora ősszel Hódmezővásárhelyen, majd év végén ismét Fehérváron. Célja az, hogy a koronázóvárosi tehetségeknek lehetőséget biztosítson, a fiatalok bemutatkozzanak, majd egyre messzebb jussanak az amatőrök, aztán a profik táborában. A jövő hétvégi gála egyik különlegessége a ringszpíker személye lesz, az ismert dobos és rapper, Zana Zoltán, Ganxsta Zolee hangoskodik majd.

Az esemény névadó szponzorának ügyvezetője, Vass Viktor hozzátette, ahogy eddig, ezentúl is támogatni fogják a rendezvényeket. „Amatőr meccsekkel kezdtük a közös pályafutásunkat, immár profi gálákhoz sikerül hozzájárulnunk. A tervünk az, hogy a bunyósok mellett maradunk az elkövetkező esztendők során is. Olyan bokszolói közösséget szeretnénk létrehozni, amely családias, ugyanakkor sikeres.”

A gálák logisztikájáért a Csikós Gergely vezette, nemzetközi kereskedelemben érdekelt cégcsoport felel. Elmondta, az együttműködésük tavaly nyáron kezdődött az ökölvívókkal. „Amikor elkezdtünk beszélgetni, gyorsan kiderült, nagyon sok a hasonlóság a mi tevékenységünk, napi feladataink és a sport, ez esetben az ökölvívás között. Mindkét helyszínen naponta kell megfelelni, a maximumot nyújtani, hogy ott maradjunk az élmezőnyben. Nagy örömmel támogatjuk a gálákat, valamint természetesen üzleti lehetőséget is látunk benne.”

Berki Ferenc Jr immár 18. meccsét vívja a profik táborában, ellenfele a tanzán Mlapakolo Juma Rajabu, akiről hazai riválisa elmondta, kiszámíthatatlan, gyors, váratlan megoldásokra képes, igazi ösztönbokszoló. Berki napi két-három edzéssel készül a viadalra, már igyekezett feltérképezni ellenfelét, természetesen győzelemre készül az afrikai bunyós ellen.  Kiliti Tamás hetedik profi meccsét vívja, a szintén tanzániai Mazola Baina Omary ellen. Utóbbi kellemetlen, fordított alapállású öklöző, pozitív mérleggel. Utolsó meccsét – címmérkőzés volt – elveszítette, ezért biztosan nagyon küzd majd a kötelek között. „Megbeszéltük az edzőmmel a stratégiát, fel kell őrölnöm Omaryt, egyértelműen győzelmet remélek.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában