Hoki

2023.03.11. 17:33

Finálét érő győzelem

Az Andersen Liga elődöntőjének negyedik mérkőzésén a Worm Angels csapata legyőzte az UNI Győr ETO HC együttesét. Ezzel megnyerte a három győzelemig tartó sorozatot, és a döntőbe jutott.

Káldor András

Nagy forgalom volt az ETO ketrece előtt

Fotó: Anda Fábián

Worm Angels - UNI Győr ETO HC 4-2 (2-0, 1-1, 1-0)
Dunaújváros, 30 néző
Vezette: Balla, Sütő, Dorner, Kovács P.
Worm Angels: Pinczés B. – Hegyi Á. (1), Lencsés 1, Gebei G., Hamvai, Németh P. - Hüffner, Jobb, Kiss Á. 1 (2), Papp Cs. 2 (1), Szepessy B. - Bogó, Horváth G., Szepessy M., Tarcsi, Kis – Krukk, Láng Cs.. Vezetőedző: Láng Zoltán.  
UNI Győr ETO HC: Szeles – Karpov, Taródi, Almási, Nagy M. 1, Lévai - Láday B., Szalai D., Odnoga, Koczkás 1, Sipák – Makovics, Vojnits, Horváth R., Marth, Nyeszterov – Popper. Vezetőedző: Vladimir Matejov
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Kapura lövések: 40-53
Gól emberelőnyből: 3/0, ill. 4/0

Abban a tudatban léptek jégre a csapatok, hogy akár utoljára találkozhatnak az idei szezonban. Azzal, hogy a Worm Angels legutóbb győzni tudott Győrben megnyílt a számára a lehetőség, hogy részéről lezárja a sorozatot.  

Az első harmadban bár Kiss Ákos előnyhöz juttatta a házigazdákat a 4. perc végén, ezt Koczkás Ákos kiegyenlítette a játékrész hajrájához érve. Igaz nem sokáig tarthatott a győriek öröme, mert a rutinos Lencsés Tamás még a dudaszó előtt ismét betalált, így az újvárosiak előnnyel mehettek a szünetre.
A középső húsz percben kétszer rezdültek a hálók, előbb Papp Csaba kettőre növelte a Worm Angels vezetését, mely után Nagy Márk találata visszaállította a korábbi különbséget.  

A záró játékrészben nem tudott az ETO fogást találni riválisán, bár két perccel a vége e előtt időt kértek a vendégek, és levitték kapusukat. Ez túlságosan sok változást nem hozott, viszont a kegyelemdöfést Papp Csaba adta meg fél perccel később.     
Ezzel a sikerrel döntős lett az újvárosi gárda, mely esetleg már ma este megtudhatja ellenfelét. Amennyiben ugyanis a 21 órakor kezdődő MAC Ikonok – DAB-ASP összecsapáson a házigazdák nyernének, akkor ott is vége lenne a párharcnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában